Hejno kachen každý den komplikuje provoz mezi Dubčí a Štěrboholy

Každý den ráno to mezi Dubčí a Štěrboholy vypadá stejně. Asi 50hlavé hejno divokých kachen se vydává od tamního rybníka do lesa, kam je láká spousta dobrot. Řidiči pak stojí v dlouhých kolonách, než se někomu z nich podaří kachny zahnat ze silnice.

464007473_1087986346663166_8530983267938489844_n

Kachní gang.
Zdroj: FB / Milan Samec

  • Kachní gang.
  • Zdroj: FB / Milan Samec

Kachny se lidí nebojí, na místo je vysadili myslivci z Dubče. Jenže mezi rybníkem a lesem není žádná jiná cesta než právě po silnici, a tak tam ptáci od srpna komplikují provoz.

"Již jsme o tom psali, ale jelikož pro to nic Myslivci-Dubeč neudělali, tak prosím jezděte ulici K lesíku v zatáčkách u Slatiny opatrně, jsou tam stále a nejlíp je jim v té nejhorší zatáčce po obou stranách příkopu i na komunikaci. Včera odpoledne ve směru ze Štěrbohol asi 25 aut stojích," varuje na Facebooku stránka Štěrboholy, dobrá volba.

"Dnešní dobrý skutek splněn. Zastavil jsem provoz, vystoupil a tenhle gang vrátil zpět. Tak, snad další řidiči postupovali stejně. Dejte si tedy pozor cestou na Štěrboholy. Vypadá to na přechod pro kachny," napsal na své facebookové stránce radní pražské městské části Milan Samec.

"Každý den tento kachní gang potkávám na cestě do práce. Většina řidičů je nechává volně projít, část troubí, další je nahání a někteří hází zrní směrem k rybníku. Zdržení je tam vždy 15 až 20 minut. Ze začátku to byla zábava, ale teď už je to spíš otrava," komentuje jedna u obyvatelek.

"To je na Slatinách každodenní stav již od srpna, městská policie se postarala o oplocení, chvilku, asi tři týdny, to pomohlo, nyní, jak opadává listí, už to kachničky umí obejít i přes křoví. V létě se chodily hřát na asfalt, troubeni nepomáhá," upozorňuje další.

Související

Hasiči pomáhají při likvidaci chovu v Brodě nad Tichou.
Domácí Ptačí chřipka

Ptačí chřipka: Na Nymbursku se utratí dva tisíce kachen