pátek 18. října 2024

Hazard ukončil ve 32 letech kariéru

Fotbalista Eden Hazard opouští profesionální fotbalový svět. V pouhých dvaatřiceti letech vinou častých zraněních ukončil aktivní kariéru.

Eden Hazard

Eden Hazard
Zdroj: Profimedia

  • Eden Hazard
  • Zdroj: Profimedia

Belgický záložník informoval své fanoušky o ukončení kariéry na instagramovém účtu. Eden Hazard začal s fotbalem v rodné Belgii. Ve čtrnácti letech přestoupil do francouzského klubu Lille, se kterým získal mistrovský titul. V roce 2012 přestoupil do Chelsea, kde byl na vrcholu slávy. S klubem vyhrál dva ligové tituly, dva poháry v Evropské lize a jednou FA Cup. V roce 2019 odešel do Realu Madrid, kde ale pomalu upadal vinou častých zraněních do zapomnění.

Hazard letos v červnu po čtyřech letech opustil Real Madrid a stal se volným hráčem. Hazard ztratil motivaci pokračovat v aktivní kariéře a rozhodl se z profesionálního fotbalu odejít. Nezlákala ho ani nabídka od Davida Beckhama, ani od saúdskoarabských šejků. Nyní si chce Hazard užívat svých blízkých a získávat nové zážitky.

„Musíte si naslouchat a ve správný čas říct stop. Po 16 letech a více než 700 odehraných zápasech jsem se rozhodl ukončit kariéru profesionálního fotbalisty. Podařilo se mi splnit si svůj sen, hrál jsem a bavil se na mnoha hřištích po celém světě,“ řekl o konci kariéry Eden Hazard na svém Instagramu.

Zdroj: @hazardeden_10

Související

profimedia-0898421842.jpg
Fotbal Superpohár UEFA

O zisk rekordního šestého Superpoháru zabojuje Real Madrid s Atalantou

1000009646
Hudba

Aerosmith skončili. Kvůli problémům Stevena Tylera nedokončí poslední turné

Luka Modrić pokračuje v Realu
Fotbal

Hvězdný Modrić pokračuje v Realu

Vinícius Júnior.
Fotbal

Za rasismus půjde trojice fotbalových fanoušků do vězení