pondělí 16. září 2024

Haškův výběr schytal od Gruzie debakl

Česká fotbalová reprezentace zahájila nový ročník Ligy národů vysokou prohrou s Gruzií.

Alex Král se proti Gruzii neprosadil.

Alex Král se proti Gruzii neprosadil.
Zdroj: FAČR

  • Alex Král se proti Gruzii neprosadil.
  • Zdroj: FAČR

K prvnímu utkání letošního ročníku Ligy národů odcestovali čeští fotbalisté do Gruzie. Svěřenci Ivana Haška měli o motivaci postaráno, protože právě s tímto soupeřem na letošním mistrovství Evropy pouze remizovali, kvůli čemuž se nedostali ze základní skupiny.

Češi byli přesto i tentokrát favorizovaným celkem, jenže na hřišti to tak vůbec nevypadalo. Úvodní minuty utkání, v bílém hrajícím, hostům ještě vyšly, ale po čtvrthodině hry začali iniciativu přebírat domácí. Jejich tlak vyústil ve 33. minutě až v penaltu, kterou zavinil Ladislav Krejčí a s přehledem proměnil Kvaracchelil.

Přestávková promluva Ivana Haška na české fotbalisty zřejmě příliš nezabrala, protože i po změně stran působili vlažným dojmem. Gruzínci na druhé straně předváděli kreativní a rychlý fotbal. A postupně nasázeli do české sítě další tři branky během třinácti minut.

Jedinou útěchou pro české fanoušky může být výstavní trefa Lukáše Kalvacha, který v 80. minutě napálil zpoza vápna odražený míč a korigoval skóre na 4:1.

Mimo tento moment toho na výkonu českých fotbalistů bylo k pochvale zoufale málo a trenérský štáb okolo Ivana Haška bude mít před úterním utkáním s Ukrajinou nad čím přemýšlet.

Gruzie - Česko 4:1 (1:0)

Branky: 33. Kvaracchelia (pen.), 53. Čakvetadze (Kvaracchelia), 63. Mikautadze (Ločošvili), 66. Kočorašvili (Čakvetadze) – 80. Kalvach

Žlluté karty: 74. Kvaracchelia (GRU), 85. Nonikašvili (GRU), 86. Kočorašvili (GRU) – 16. Coufal (CZE), 38. Král (CZE), 81. Krejčí (CZE)

Držení míče: 44 % : 56 %.
Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 4:5. Rohy:1:4. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 18:13.

Autor: Ota Černý

Související

Pavel Šulc slaví první gól za reprezentaci.
Fotbal Liga národů

Češi v dramatickém duelu udolali Ukrajince, dvakrát skóroval Šulc

Předzápasový trénink české reprezentace
Fotbal Liga národů

Napraví česká reprezentace debakl s Gruzií?

Matěj Ryneš během tréninku české reprezentace
Fotbal

Zraněný Ryneš opustil národní tým

Čeští legionáři v Bundeslize Adam Hložek a Patrik Schick.
Fotbal Liga národů

Češi v Gruzii zahajují nový ročník Ligy národů