pátek 4. října 2024

Hašek povolal Klimenta, Schick v nominaci chybí

Trenér fotbalové reprezentace Ivan Hašek jmenoval sestavu pro říjnová utkání Ligy národů.

Ivan Hašek představil nominaci pro Ligu národů.

Ivan Hašek představil nominaci pro Ligu národů.
Zdroj: FAČR

  • Ivan Hašek představil nominaci pro Ligu národů.
  • Zdroj: FAČR

Česká fotbalová reprezentace se chystá na říjnové zápasy Ligy národů proti Ukrajině a Albánii. Trenér Ivan Hašek dnes na tiskové konferenci oznámil jména hráčů, se kterými pro tyto duely počítá. Mezi nimi se objevila i dvojice mladých brankářů Martin Jedlička (Viktoria Plzeň) a Antonín Kinský (Slavia Praha). Kinský byl původně na soupisce reprezentační jedenadvacítky, ale místo toho nakoukne do reprezentačního A-týmu.

„S trenéry jednadvacítky jsme takto byli domluvení dopředu. Věděli, že ho velmi pravděpodobně povoláme do áčka, protože ve Slavii předvádí v této sezoně výborné výkony. Čekají nás velmi důležité zápasy,“ vysvětlil nový sportovní manažer reprezentace Tomáš Hübschman.

Další výrazná změna v kádru proběhla na druhé straně hřiště, tedy na hrotu. Tam totiž bude po sedmileté přestávce působit útočník Olomouc Jan Kliment. Kdo naopak pozvánku tentokrát nedostal je Patrik Schick.

„Honza Kliment je aktuálně nejlepším střelcem ligy a hraje ve výborné formě. Naopak ze stálic poslední doby tentokrát chybějí Robin Hranáč a Patrik Schick. Robin potřebuje po přestupu do Hoffenheimu čas na adaptaci. Přejeme mu, aby zůstal pozitivní a pozici si v bundeslize vybojoval, protože potenciál na to určitě má. Věříme, že bude brzy nastupovat v základní sestavě. A Patrik? Nedávno jsme za ním byli v Německu. Domluvili jsme se, že využije přestávku k doléčení menších zdravotních problémů, které mu sice nebrání nastupovat, ale v úvodu sezony ho limitují, abychom ho mohli využít na dalším srazu,“ uvedl ke změnám reprezentační trenér Ivan Hašek.

Reprezentační sraz začíná už v pondělí a v pátek 11. října odehrají čeští fotbalisté zápas proti Albánii. O tři dny později, v pondělí 14. října, je čeká výběr Ukrajiny, s nímž se střetnou na stadionu v polské Wroclawi.

Nominace Českého národního týmu - Říjen 2024

Autor: Ota Černý
Zdroj: FAČR

Související

Karel Poborský se chce věnovat roli experta.
Fotbal

Poborský končí ve Fotbalové asociaci ČR, bude se věnovat komentování

Jan Kliment proti Dukle dvakrát skóroval.
Fotbal Chance liga

Kliment dál táhne Olomouc, tentokrát to odnesla Dukla

profimedia-0907186296.jpg
Fotbal Fotbalová reprezentace

Trenér Ivan Hašek přežil grilování výboru, u reprezentace pokračuje

profimedia-0902597192.jpg
Fotbal Chance liga

Ligové dohrávky: Koubek proti Klimentovi, Slavia na půdě nebezpečné Boleslavi