středa 3. července 2024

Hašek ladí sestavu na Euro, proti Maltě a Makedonii chce prostřídat všechny

Česká fotbalová reprezentace nastoupí v přípravě na mistrovství Evropy proti výběru Malty.

Ivan Hašek vede českou fotbalovou reprezentaci.

Ivan Hašek vede českou fotbalovou reprezentaci.
Zdroj: FAČR

  • Ivan Hašek vede českou fotbalovou reprezentaci.
  • Zdroj: FAČR

Ivan Hašek tento týden zahájil s českou fotbalovou reprezentací přípravu na nadcházející mistrovství Evropy v Německu. V pátek čeká jeho svěřence první ze dvou přátelských utkání, kterými má příprava vyvrcholit.

Na tiskové konferenci v Grödigu u Salcburku šedesátiletý kouč prozradil, že by rád v přátelských utkáních viděl na hřišti všech 26 hráčů, které má k dispozici.

„Začínáme se nějakým způsobem formovat na tréninku, něco nacvičujeme. Naší prioritou je, aby se v těch dvou přípravných zápasech nikdo nezranil,“ řekl Hašek a dodal, že nechce v přípravě odhalit příliš.

„Nějaké nacvičované věci se už asi proti Maltě v naší hře objeví. Na některé detailní věci, jako jsou třeba standardky, nicméně bude ještě dost času. V tom nechceme úplně odkrývat karty,“ prohlásil.

„Zatím nemůžeme říct, jaká bude základní sestava. Někteří hráči se točí na jednotlivých pozicích při tréninku. Hlavně jsem rád, že všichni hráči, kteří tu jsou, jsou ochotni naskočit i na jiné pozici, než třeba nastupují v klubu. Všichni jsou připravení pomoci týmu, kde potřebuje," doplnil hlavní trenér českého nároďáku, který tuto funkci převzal teprve začátkem letošního roku poté, co skončil jeho předchůdce Jaroslav Šilhavý.

Přípravné utkání Česko - Malta je na programu v pátek od 17:30 a Češi v něm budou jednoznačnými favority. Přímý přenos bude k vidění na ČT2.

Autor: Ota Černý
Zdroj: FAČR

Související

Jindřich Staněk utrpěl zranění ramene.
Fotbal

Gólman Staněk si několik měsíců nezachytá

Tomáš Souček vstřelil jediný český gól utkání.
Fotbal EURO 2024

Češi po sympatickém výkonu proti Turecku na Euru končí

Budova Evropské komise
Ekonomika

Evropská komise zahajuje řízení se sedmi zeměmi EU, včetně Slovenska

Češi remizovali s Guzií a postupová rovnice se zamotává.
Fotbal EURO 2024

Další ztráta pro Čechy, s Gruzií uhráli jen remízu