čtvrtek 19. září 2024

Harris vybrala na prezidentskou kampaň už půl miliardy dolarů

Prezidentská kampaň viceprezidentky Kamaly Harris oznámila, že od jejího vstupu do předvolebního klání minulý měsíc získala 540 milionů dolarů.

profimedia-0901550200

Kamala Harris
Zdroj: Profimedia

  • Kamala Harris
  • Zdroj: Profimedia

Kampaň Kamaly Harris oznámila, že během demokratického sjezdu, který se konal minulý týden, získala 82 milionů dolarů. Tento nárůst financí byl zaznamenán po očekávaném projevu Harris k přijetí prezidentské nominace.

Podle předsedkyně kampaně Jen O'Malley Dillon byl sjezd klíčovým momentem, který mobilizoval dobrovolníky a nové dárce. Třetina příspěvků získaných během sjezdu pocházela od nových přispěvatelů, přičemž dvě třetiny z nich byly ženy. Celkem již Harris na kampaň vybrala 540 milionů dolarů, v přepočtu 12,1 miliard korun.

Sjezd, který probíhal čtyři dny, následoval po odchodu prezidenta Bidena z prezidentského závodu 21. července. Demokratická strana se rychle sjednotila za Kamalu Harris, přičemž 200 milionů dolarů z měsíčního fundraisingu přišlo během prvního týdne.

Na sjezdu vystoupili významní demokraté včetně bývalé první dámy Michelle Obamy, bývalého prezidenta Baracka Obamy, bývalé ministryně zahraničí Hillary Clinton a bývalého prezidenta Billa Clintona, kteří nadšeně podpořili Harris a jejího spolukandidáta, guvernéra Minnesoty Tima Walze.

Autor: Šimon Mitro

Související

53914502127_c7cff308c0_b
Zahraniční

Kamala Harris přišla o odboráře. Jejich hlasy přitom mohou volby rozhodnout

GXk-9A4boAA8MHS
Zahraniční

Kamala Harris odsoudila atentát na Trumpa. Jsem znepokojena, řekla

GXYvp0UWUAAEC08
Zahraniční

Vězni utíkali z věznice v Kongu. Při útěku hromadně znásilňovali delikventky

GTNF2_1WoAA_FXe
Zahraniční

V průzkumech vede Kamala Harris. Podle Američanů vyhrála i televizní debatu