pondělí 16. září 2024

Harris si vybrala za viceprezidenta guvernéra Minnesoty

Kamala Harris si zvolila guvernéra Minnesoty Tima Walze jako svého kandidáta na viceprezidenta.

profimedia-0896476994

Tim Walz a Kamala Harris
Zdroj: Profimedia

  • Tim Walz a Kamala Harris
  • Zdroj: Profimedia

Kamala Harris oznámila, že jejím viceprezidentským kandidátem pro nadcházející volby bude guvernér Minnesoty Tim Walz. Harris a Walz zahájí svou kampaň v klíčových státech, ještě dnes společně vystoupí ve Philadelphii.

Po ukončení své kandidatury prezidentem Bidenem se Demokratická strana rychle sjednotila kolem viceprezidentky Kamaly Harris. Ta nyní oznámila, že jejím viceprezidentským kandidátem bude Tim Walz, progresivní politik z Minnesoty. Výběr Walze má posílit její šance v klíčových státech jako Michigan, Wisconsin a Pensylvánie.

Tim Walz, jenž byl dvakrát zvolen guvernérem Minnesoty, má bohaté zkušenosti s reprezentováním venkovských komunit a prosazováním progresivních priorit. Po střední škole se přidal k Národní gardě, kde sloužil 24 let. Po návratu ze služeb učil na střední škole v Nebrasce a později v Minnesotě. Svou politickou kariéru začal v roce 2006 jako člen Sněmovny reprezentantů a od roku 2019 je guvernérem Minnesoty.

Walz během své druhé funkce guvernéra prosazoval progresivní zákony, jako je ochrana práva na potrat, legalizace rekreační marihuany a poskytování bezplatných školních obědů. Jeho první funkční období bylo poznamenáno kritikou za nezvládání pandemie a násilných protestů po smrti George Floyda. Pokud Harris zvítězila v listopadových volbách proti Donaldu Trumpovi, Walz by se stal třetím viceprezidentem z Minnesoty, po Hubertu Humphreyovi a Walteru Mondalovi.

Autor: Šimon Mitro

Související

VMNH_megalodon
Zahraniční Zajímavosti

Extrémně vzácné fosílie ležely v kampusu americké střední školy

GXjkf_NXIAErbGF
Zahraniční

Na Trumpa chtěl střílet podporovatel Ukrajiny. Atentát plánoval dlouhou dobu

GXk-9A4boAA8MHS
Zahraniční

Kamala Harris odsoudila atentát na Trumpa. Jsem znepokojena, řekla

GXibZEVbQAAfUfW
Zahraniční

Další atentát na Trumpa! Ochranka zasáhla proti možnému střelci