čtvrtek 19. září 2024

Harris podpořily desítky celebrit. Volit ji bude Beyoncé i Oprah

Kamala Harris získává masivní podporu hollywoodských hvězd.

profimedia-0901298632

Mezi podporovateli Kamaly Harris finguje také herečka Eva Longoria
Zdroj: Profimedia

  • Mezi podporovateli Kamaly Harris finguje také herečka Eva Longoria
  • Zdroj: Profimedia

Viceprezidentka Kamala Harris, která kandiduje v prezidentských volbách za Demokratickou stranu, získává výraznou podporu od mnoha známých osobností z Hollywoodu. Na Demokratickém národním sjezdu, který se konal v srpnu, vystoupily hvězdy jako Oprah Winfrey, herečka Kerry Washington, herec Tony Goldwyn, herečka Mindy Kaling a mnoho dalších, aby vyjádřily svou podporu Harris a jejímu kandidátovi na viceprezidenta, Timu Walzovi.

Podpora Harris z Hollywoodu prudce vzrostla poté, co Joe Biden v červenci odstoupil z boje o Bílý dům a plně se postavil za svou dosavadní viceprezidentku. Zpěvačka Beyoncé dokonce přispěla miliony dolarů na její kampaň a poskytla ji svou píseň „Freedom“ jako ústřední motiv pro její kampaň. Známí zpěváci, herci a komici se účastní sjezdů a meetingů, organizují virtuální akce a přispívají na Harrisovu kampaň různými způsoby. Dále se na akcích spojených s kampaní objevili zpěváci Stevie Wonder, John Legend a písničkářka Carole King.

Na sjezdu nejenže vystoupili Washington a Goldwyn, ale svou přítomností ji podpořili také herec a rešeršér George Clooney, herečky Eva Longoria a Jamie Lee Curtis. Herci Ben Stiller, Jason Bateman, Jeff Bridges, Mark Hamill, Jospeh Gordon-Levitt a další svou účastí na akcích spojených s Harris rovněž vyjádřili svou podporu. Harris získala rovněž klíčovou podporu od bývalých demokratických prezidentů Baracka Obamy a Billa Clintona, stejně jako od Hillary Clinton a Michelle Obamy.

Na druhé straně kandidát za Republikánskou stranu, exprezident Donald Trump, se o pdoporu známých amerických celebrit opřít nemůže. Mezi jeho podporovateli figuruje pouze muzikant Kid Rock, který vystoupil na Republikánském národním kongresu a často se účastní Trumpových mítinků. Dalšími známými podporovateli jsou bývalý wrestler Hulk Hogan, herečka Roseanne Barr a rapperka Amber Rose, která kritizovala média za údajné lži o Trumpovi.

Autor: Šimon Mitro

Související

stažený soubor
Zahraniční

Atentátník čekal na Trumpa v křoví 12 hodin. Už padla první obvinění

GXjkf_NXIAErbGF
Zahraniční

Na Trumpa chtěl střílet podporovatel Ukrajiny. Atentát plánoval dlouhou dobu

GXk-9A4boAA8MHS
Zahraniční

Kamala Harris odsoudila atentát na Trumpa. Jsem znepokojena, řekla

GXibZEVbQAAfUfW
Zahraniční

Další atentát na Trumpa! Ochranka zasáhla proti možnému střelci