neděle 7. července 2024

Hardcoristé ukázali pospolitost. Na nemocného zpěváka vybrali pět milionů

Peníze na léčbu nemocného zpěváka Sick Of It All už hardcorová komunita poskytla. Dolary poslali i členové dalších známých kapel.

6db44e7e7f80decaaaed18b12b1d4a5f

Zpěvák kapely Sick Of It All, Lou Koller bojuje s rakovinou jícnu.
Zdroj: Facebook/Sick Of It All

  • Zpěvák kapely Sick Of It All, Lou Koller bojuje s rakovinou jícnu.
  • Zdroj: Facebook/Sick Of It All

Hardcorovou scénu zachvátila obrovská vlna solidarity, která je pro toto hudební odvětví a zejména jeho komunitu, léta pověstná. Jen co zpěvák newyorské kapely Sick Of It All Lou Koller oznámil, že trpí rakovinou jícnu, rozjela se crowdfundingová kampaň, která si stanovila za cíl vybrat od fanoušků 200 tisíc dolarů, které by pokryly náklady na jeho léčbu, které mu americká zdravotní pojišťovna nezaplatí.

Zmíněná částka, která odpovídá pěti milionům českých korun se na účtě, který založil vokalistů bratr Pete Koller, který působí rovněž na postu kytaristy v Sick Of It All, objevila během pár dnů. „Jak dobře víte, pro kapelu jako Sick Of It All je koncertování životně důležité. Než se však Lou zotaví, na žádné další turné nevyjedeme. Pokud můžete přispět, budeme vám vděční,“ napsal bratr nemocného zpěváka.

Na Kollerovu léčbu zatím přispěly asi čtyří tisícovky fanoušků a známých. Mezi dárci jsou například i členové další amerických kapel jako Rancid, AFI nebo Dropkick Murphys.

Autor: Jan Skala

Související

126305774_222850019199218_56713776206697227_n
Hudba

Sick Of It All v České republice nezahrají. Zpěvák oznámil, že trpí rakovinou

doktor
Domácí Zdraví

Nový screeningový program zlepší boj s rakovinou prostaty

nádor na mozku
Světové dny

Den mozkových tumorů

rakovina
Světové dny Zdraví

Den přeživších rakoviny