úterý 17. září 2024

Hanoj je pod vodou. Sever Vietnamu postihly další sesuvy, počet mrtvých roste

Statistika obětí tajfunu Yagi ve Vietnamu nezadržitelně stoupá. Sever země postihly další sesuvy půdy, Hanoj je pod vodou.

GXPvotSbgAE17U-

Obraz zkázy v ulicích Hanoje.
Zdroj: X

  • Obraz zkázy v ulicích Hanoje.
  • Zdroj: X

Několik částí vietnamského hlavního města Hanoje zůstává pod vodou a tamní meteorologická služba nepředpokládá, že by v příštích 24 hodinách mělo dojít ke změně tohoto stavu. Důležité však je, že hladina Rudé řeky, která městem protéká, se už nezvedá a očekává se v dalších dnech její pokles. Jihoasijská země se stále potýká s následky tajfunu Yagi, který na Vietnam udeřil o víkendu, když předtím pustošil Filipíny a jih Číny. Ve Vietnamu však napáchal největší škody.

Hanojské úřady přišly s aktualizovanou statistikou obětí řádění živlu, taká stoupla na 197 a rozhodně nemusí být konečná. Dalších bezmála 130 lidí se pohřešuje poté, co sever země zasáhly rozsáhlé sesuvy podmáčené půdy. Minimálně 800 lidí utrpělo zranění.

Tisíce lidí musí současné dny trávit mimo své domovy. Už koncem týden úřady nařídily evakuaci pro oblasti, které leží v záplavových oblastech. Voda stojí také na 200 tisíc hektarech polí s rýží.

Autor: Jan Skala

Související

GXjMXEYWoAAwzm3
Domácí

Záplavy mají první oběť. Dalších sedm lidí se pohřešuje

GXf9p-6WwAASlRZ
Zahraniční

Při záplavách v Nigerii se utopilo 64 zemědělců. Ti cestovali do práce

pexels-photo-10466271
Domácí

Tragédie v ulicích Prahy. Policisté nabourali do auta, zemřela v něm dívka

GXKCq7raUAAHnmO
Zahraniční

Melbourne zažilo obrovské protesty. Demonstranti házeli po policii hnůj