úterý 30. dubna 2024

HalfPrice otevřel na Václavském náměstí obří prodejnu

Zákazníků má soudě podle tržeb Halfprice dostatek. Jeho strategií je nákup značkového zboží přímo od výrobců a prodej za nižší ceny. Nabízí oblečení, obuv, hračky a bytové doplňky, což je i hlavní sortiment nové prodejny na Václavském náměstí.

profimedia-0807152823

HalfPrice na Václavském náměstí.
Zdroj: Profimedia

  • HalfPrice na Václavském náměstí.
  • Zdroj: Profimedia

Novou prodejnu v budově Diamant na Václavském náměstí otevřel polský řetězec HalfPrice, který se zabývá prodejem módy a bytových doplňků. Nové prostory jsou největším prodejním místem firmy ve střední Evropě. V České republice se jedná o šestou otevřenou pobočku. Následovat by měla sedmá, kterou chce řetězec otevřít už příští měsíc v obchodním centru Arkády Pankrác.

Podle vedení společnosti je otevření pobočky s celkovou prodejní plochou 5 500 metrů čtverečních v centru Prahy velký milník. HalfPrice si slibuje větší návštěvnost z řad rezidentů i turistů, přestože podobně zaměřený obchod irského řetězce Primark už na Václavském náměstí je.

HalfPrice patří pod polský kolos CCC Group, který sdružuje i maloobchodní řetězec s obuví CCC a další prodejce jako eObuwie, Modivo či DeeZee. Loni HalfPrice, který má kromě Prahy pobočky i v Liberci, Brně a Ostravě, zvýšil tržby v České republice na 172,3 milionu.

Autor: Jan Skala

Související

novostavba
Ekonomika Bydlení

Ceny bytů opět stoupají

Jehně
Domácí

Do vzácných přírodních oblastí Prahy se vrací stáda skotu, ovcí a koz

Německý prezident Frank-Walter Steinmeier.
Domácí

Německý prezident přijede do Prahy

léky
Domácí Zdraví

Praha má high-tech centrum pro nová léčiva