středa 3. července 2024

Hajluje a posílá lidi do plynu. Jsem superlídr, míní Turek s titulem za účast

Sám sebe označuje za superlídra Motoristů a Přísahy do europarlamentu s tím, že se do povědomí veřejnosti zapsal jako formulový závodník a mezinárodně uznávaný odborník na klasické automobily. Neexistuje ale jediný doklad, že by to byla pravda.

GPTxpcVXAAEwcMW.jpg

Filip Turek se nijak netají svou nákloností k nacismu.
Zdroj: X

  • Filip Turek se nijak netají svou nákloností k nacismu.
  • Zdroj: X

Tři roky byl členem týmu automobilových závodníků F4, soutěže, která nemá s profesionálním závoděním nic společného. Po sezóně v roce 2017 tvrdil, že se o něj perou dvě stáje a přestoupí do vyšší kategorie F3, už ale nikdy nezávodil. Také tvrdí, že se stal středoevropským šampionem. V tom má pravdu. Byl na prvním místě ve své kategorii, protože se účastnil všech závodů, a tak získal nejvíc bodů ve své kategorii. Se závoděním to nemá nic společného, titul získal jen za účast. Podrobnosti ve fotogalerii.

Turek se nechal vyfotit v nejrůznějších kontroverzních situacích. Třeba v helmě, na které byl symbol řecké neonacistické strany Zlatý úsvit. Dokonce sám potvrdil, že použil nacistickou symboliku. Kvůli snímku se o něj zajímá policie. Na jiné fotce nepokrytě hajluje, na další je vidět, že má na stole svícen s hákovým křížem. Na sociálních sítích často adoruje Hitlera nebo posílá lidi do plynu.

Nenávidí homosexuály i další sexuální menšiny a šíří řadu konspiračních teorií. Zajímavé je i jeho podnikání. Prodával totiž pochybné přípravky proti covidu nebo přístroje na údajnou diagnostiku nemocí, třeba permanentní magnet za 32 tisíc korun, stimulátor růstu rostlin za sedm tisíc nebo za 15 tisíc přístroj, který údajně odhalí přítomnost parazitů v lidském těle. Vydal také knihu, kterou sepsala jeho matka, a v níž doporučuje například užívat malé dávky dezinfekce při léčbě nejrůznějších nemocí.

Teď kvůli humbuku kolem svého náckovství raději zrušil účast ve volebních debatách.

Související

GPTxpcVXAAEwcMW.jpg
Domácí

Nácek Turek je podle webu Politico mezi nejobskurnějšími lidmi v europarlamentu

GPsqO7ZXcAAs779
Domácí

Nácek, dezinformátor, vyluxovaný Pitomio: Češi glosují výsledky eurovoleb

profimedia-0880214723
Domácí Eurovolby

ANO získalo v Mostě přes 38 procent, Přísaha bodovala v Boleslavi. Piráti mnohde neměli ani pět procent

GPTxpcVXAAEwcMW.jpg
Domácí

Filip Turek loni schvaloval vraždu, teď kňučí a lže. CNN Prima News zase mlží