Guru Mára opouští Babiše

Marketing hnutí ANO už nebude jako dřív. Marek Prchal po deseti letech končí a není sám.

ELE6ecdc9_191727_3835851

Marek Prchal
Zdroj: facebook

  • Marek Prchal
  • Zdroj: facebook

Marek Prchal se stal tváří marketingu Andreje Babiše a jeho hnutí ANO. Posledních deset let se staral o sociální sítě hnutí a je zřejmě nejznámějším markeťákem v Česku. Po sněmovních volbách v roce 2017 dostal pusu na čelo od Babiše poté, co ho přivítal na pódiu se slovy: „Náš největší guru je Mára!“ Nyní z reklamního týmu ANO odchází, potvrdil to serveru Info.cz.

Konkrétní důvod Prchalova odchodu z marketingového týmu ANO není znám. Podle Prchalova vyjádření to nesouvisí s výsledkem prezidentských voleb a prý byl jeho odchod naplánován už před volbami. Můžeme pouze odhadovat, jestli s tím nějak souvisí i to, že byl nedávno Prchal vyloučen ze sdružení reklamních profesionálů Art Directors Club kvůli neetické kampani Babiše v prezidentských volbách.

„Génius sociálních sítích,“ jako ho nazývá Babiš, je držitelem několika prestižních marketingových cen a má za sebou řadu úspěšných projektů jako zpravodajský web Mediář, kontroverzní kampaň Přemluv bábu a řadu populárních reklam jako na nápoje Pepsi. Konec v týmu ANO komentoval na Twitteru pouze slovy: „Tak teď.“

Kromě Marka Prchala končí i mluvčí Vladimír Vořechovský a šéfka prezidentské kampaně Tünde Bartha. Podle jejich vyjádření se s hnutím ANO domluvili na ukončení spolupráce ke konci února.

Autor: Šimon Mitro

Související

profimedia-0901579481
Domácí Česká politika

Fiala navrhne Kulhánka jako nového ministra pro místní rozvoj

profimedia-0915901071
Domácí

Jurečka půjde proti Výbornému. Chce obhájit post šéfa lidovců

profimedia-0914685135
Domácí Krajské volby

Povolební situace ve Středočeském kraji se komplikuje

profimedia-0915800477
Domácí Krajské volby

Starostové se Spolu povedou Liberecký kraj. Stačilo! žádá přepočet hlasů