neděle 7. července 2024

Gólový Schick je zpátky, v lize nasázel hattrick za 16 minut

Český útočník Patrik Schick se v Bundesligovém utkání Leverkusen - Bochum blýskl hattrickem.

Patrik Shcick zaznamenal hattrick

Patrik Shcick zaznamenal hattrick
Zdroj: Profimedia

  • Patrik Shcick zaznamenal hattrick
  • Zdroj: Profimedia

Po dlouhém zranění třísel nastupuje konečně český útočník ve službách Leverkusenu Patrik Schick znovu v základní sestavě.

Nejinak tomu bylo v 16. kole Bundesligy, ve kterém Leverkusen jako lídr aktuální tabulky přivítal čtrnáctý Bochum. Schick se v nejvyšší německé lize dostal do základní sestavy poprvé od loňského října a hned o sobě dal hodně nahlas vědět.

Onemanshow začala ve 29. minutě, kdy byl český ostrostřelec faulován ve vápně a následný penaltový kop sám proměnil. O dvě minuty později našel Schicka před bránou soupeře přesným pasem Frimpong a sedmadvacetiletý snajpr zvyšoval už na 2:0.

Do třetice udeřil Schick v nastaveném čase prvního poločasu, když zakončoval hlavou z bezprostřední blízkosti. Na zkompletování hattricku mu tak stačilo pouhých 16 minut. Výhru Leverkusenu 4:0 pečetil ještě v 69. minutě Victor Boniface.

„Jsem moc šťastný, lépe to dopadnou nemohlo. Musím ale pochválit také Floa, Jonase a ostatní spoluhráče, díky kterým to mám jako útočník jednodušší,“ zhodnotil svůj výkon spokojený Schick.

Češi jsou v Bundeslize vidět

Kromě Patricka Schicka si za Leverkusen připsal start také Adam Hložek, který naskočil do rozhodnutého utkání v 73. minutě. U výhry Unionu Berlín zase asistoval Alex Král a Václav Černý v dresu Wolfsburgu naskočil proti Bayernu. V zápase Fankfurt - Mönchengladbach střídal na straně hostí Tomáš Čvančara, ale jeho tým neudržel vedení a dvěma góly v nastaveném čase soupeři podlehl.

Autor: Ota Černý

Související

Češi remizovali s Guzií a postupová rovnice se zamotává.
Fotbal EURO 2024

Další ztráta pro Čechy, s Gruzií uhráli jen remízu

Tomáš Koubek
Fotbal

Gólman Koubek odchází z Augsburgu

Češi vyhráli i druhý přípravný zápas před ME.
Fotbal EURO 2024

Češi v generálce na mistrovství Evropy uspěli díky dvěma penaltám

Ademola Lookman byl hrdinou finále Evropské ligy.
Fotbal

Atalanta vyhrála Evropskou ligu, Lookman hattrikem zastavil Leverkusen