neděle 30. června 2024

Gólman Staněk si několik měsíců nezachytá

Reprezentační brankář Jindřich Staněk utrpěl v posledním utkání na Euru zranění ramene a nebude svému klubu k dispozici několik měsíců.

Jindřich Staněk utrpěl zranění ramene.

Jindřich Staněk utrpěl zranění ramene.
Zdroj: MICHAL SVÁČEK / MAFRA / Profimedia

  • Jindřich Staněk utrpěl zranění ramene.
  • Zdroj: MICHAL SVÁČEK / MAFRA / Profimedia

V posledním utkání na mistrovství Evropy podlehli čeští fotbalisté Turecku a přišli tak postupové naděje. Kromě toho se těsně před inkasováním rozhodující branky zranil gólman Jindřich Staněk, který minulou sezonu přestoupil z Plzně do Slávie.

Jeho současný zaměstnavatel nyní zveřejnil bližší informace o povaze zranění a nejsou vůbec pozitivní. Vyšetření v Ústřední vojenské nemocnici odhalilo luxaci pravého ramenního kloubu a poškozené vazy. Jakmile to otok dovolí, podstoupí osmadvacetiletý Staněk operaci, po níž bude následovat několikaměsíční rekonvalescence. S jistotou tak přijde o začátek ligového ročníku i předkola Ligy mistrů.

„Hned po dopadu na trávník jsem cítil, že to bude špatné, pravá ruka byla skoro bezvládná. Jsem smutný ze spousty věcí. Ze svého zranění, z toho, že jsem musel střídat, nezabránil té dorážce. A zejména z našeho konečného umístění na EURO. Ničeho ale nelituji, reprezentovat pro mě vždycky bylo a je velkou ctí. Chci chytat, vítězit, za každou cenu vždy a na jakémkoliv jevišti. Ve Slavii, v nároďáku. Vrátím se silnější, s tímto typem zranění už vlastní zkušenost mám. Vím, jak postupovat. Děkuju všem za podporu,“ uvedl Jindřich Staněk pro klubový web.

Autor: Ota Černý

Související

Tomáš Chorý si vysloužil místo v reprezentaci.
Fotbal Chance liga

Přestupová bomba v nejvyšší lize: Chorý opouští Plzeň

Tomáš Souček vstřelil jediný český gól utkání.
Fotbal EURO 2024

Češi po sympatickém výkonu proti Turecku na Euru končí

Češi remizovali s Guzií a postupová rovnice se zamotává.
Fotbal EURO 2024

Další ztráta pro Čechy, s Gruzií uhráli jen remízu

Trenér České fotbalové reprezentace Ivan Hašek.
Fotbal EURO 2024

Češi otevřou druhý víkend mistrovství Evropy důležitým utkáním