neděle 12. května 2024

Geny se zapřít nedají. Bratislavský Kuchár Jožko je synem popraveného vraha

Případ bestiální bratislavské vraždy z minulého týdne má nečekané pokračováním. Otcem Kuchára Jožka, jehož možná čeká doživotní trest, byl jiný slovenský vrah, který skončil před 43 lety na popravišti.

2334899923_1b001b

Jaký otec takový syn. Otcem bestiálního vraha Jozefa Hanusky (vlevo) byl popravený vrah Štefan Pantl.
Zdroj: www.kucharjozko.webnode.sk/Youtube

  • Jaký otec takový syn. Otcem bestiálního vraha Jozefa Hanusky (vlevo) byl popravený vrah Štefan Pantl.
  • Zdroj: www.kucharjozko.webnode.sk/Youtube

Jozef Hanuska, čili Kuchár Jožko, bestiální vrah, který minulý týden zavraždil v bratislavském bytě svou přítelkyni Patricii a z jejího těla následně vyřezal srdce i ostatní orgány, které nechal v kbelíku vedle mrtvoly, je synem dalšího vraha, dávno popraveného Štefana Pantla. S odhalením přišla slovenská TV Joj. Jisté však je, že Hanuska neskončí jako jeho otec, protože mu hrozí s největší pravděpodobností doživotí. Trest smrti na Slovensku, stejně jako v České republice, zakázal výnos prezidenta Václava Havla v roce 1990.

Hanuskův otec, Štefan Pantl, žil dvojí život. Navenek vystupoval jako vzorný otec rodiny, o níž se skutečně staral, ale jeho druhá tvář byla perverzní a sexuálně násilnická. Seznamoval se v bratislavských podnicích s ženami, po nichž pak vyžadoval různé sexuální praktiky, což mu do roku 1979 skutečně vycházelo. Tehdy si však do svého nového bytu přivedl dvě dívky, Olgu a Vlastu, a když mu nebyly po vůli, jednu po druhé uškrtil.

Pantla za vraždy, znásilnění a krádež v roce 1981 poslaly slovenské soudy na šibenici. Při rozsudku konstatovaly, že tehdy 27letý Pantl vychovával pětiletého syna. Tím byl Jozef Hanuska, jenž 3. ledna 2024 vkročil do otcových šlépějích.

Autor: Jan Skala

Související

krokodýl
Krimi

Hodila svého postiženého syna krokodýlům. Indka čelí obvinění z vraždy

Policie ČR
Krimi

Vražda v centru Plzně. Pobodaná žena zemřela, policisté vraha zadželi

nemocnice
Krimi

Americký sedmdesátník udusil svou ženu. Prý neměl na placení její zdravotní péče

1500x500
Krimi

V Radbuze plavala lidská hlava. Policisté možná mají vyřešený pitevní rébus