neděle 29. září 2024

Generální konzul je za mřížemi, prý ho chtějí otrávit, tak žádá Slovensko o azyl

Soud ve slovenské Nitře poslal do vazby dezinformátora Pavla Zítka, na kterého byl vydaný mezinárodní zatykač. Známý popírač covidu tvrdí, že Česká republika neexistuje a prohlašuje se za generálního konzula Československa.

zítko nitra2

Policie převezla Pavla Zítka do vazby.
Zdroj: X

  • Policie převezla Pavla Zítka do vazby.
  • Zdroj: X

Skrýval se poté, co měl soud začít řešit, zda se dopustil šíření poplašné zprávy. Soudkyni tehdy oznámil, že jednání ruší a zmizel.

„Je to komplot československých sil mě umlčet a bránit československé spravedlnosti, protože jsme stále Československo, rozdělení bylo protiprávní,“ vykřikoval Zítko, když ho policisté odváděli z jednací síně do vazby. Proti verdiktu okamžitě podal stížnost. .

Jeho dezinfokumpáni Marcela a Petr Maruškovi mezitím na facebookovém profilu oznámili, že Zítko drží hladovku, protože se obává, že se ho někdo pokusí otrávit. „Na dvou sněmech byl na Pavla spáchat pokus ublížení na zdraví, jednou prostřednictvím jídla, podruhé prostřednictvím nápoje. To je jeden z důvodů, proč vyhlásil hladovku,“ zaznělo v jejich živém vysílání, kde také padla informace, že Zítko požádal na Slovensku o politický azyl. Přitom pokud podle něj neexistuje Česká republika, pak není ani ta Slovenská. V jakém státě tedy žádá, není jasné.

Azyl na Slovensku chce také bezdomovec Ondřej Thor, který víc než rok kempoval v centru Prahy a svůj brloh vydával za petiční stánek. Oba ale musejí prokázat, že v zemi původu čelí vážné hrozbě a jsou pronásledovaní kvůli rasové, náboženské či národnostní příslušnosti, kvůli politickému přesvědčení nebo příslušnosti k určité sociální skupině.

Související

profimedia-0908103005
Domácí

Žádné povodně nejsou! Dezinfoscéna odhalila strašlivé spiknutí

image (2)
Domácí

Senátorka šířící dezinformace tvrdí, že noviny zveřejnily poplašnou zprávu

profimedia-0893553272
Zahraniční Sociální sítě

Sociální síť X ztrácí uživatele v EU

profimedia-0899965438
Zahraniční Volby USA

Trump sdílel obrázky vytvořené umělou inteligencí. Tvrdí, že ho podporuje Taylor Swift