úterý 2. července 2024

Gang migrantů ubil mladíka při návratu z večírku. Německá vláda urychlí deportace

Mladík, které zbil gang Syřanů v německém lázeňském městě, po několika dnech zemřel v nemocnici. Německá vláda proto chce tlačit na rychlejší schválení deportací pachatelů trestných činů.

GRB0cxoWIAAxPxw

Ubitý mladík, původem z Řecka, a jeho sestra, která slavila maturitní večírek.
Zdroj: X

  • Ubitý mladík, původem z Řecka, a jeho sestra, která slavila maturitní večírek.
  • Zdroj: X

Německá vláda, zejména pak ministryně vnitra Nancy Faeser apeluje na zrychlení jednání o deportacích pachatelů trestných činů do svých původních zemí, zejména pak do Sýrie a Afghánistánu. Impulzem pro její jednání se stal tragický incident, kdy gang migrantů ze Sýrie před týdnem zbil 18letého mladíka, který se právě vracel z maturitního večírku své sestry, tak že svým zraněním o pár dní později v nemocnici podlehl. Jako hlavní viník byl označen stejně starý Syřan, který žije na azylovém domě lázeňského města Bad Oeynhausen, kam s rodinou přišel v roce 2018. Podle policie má útočník na svědomí řadu jiných deliktů.

Proti stupňující se kriminalitě migrantů demonstrovali včera tisíce lidí právě na místě v Bad Oeynhausen, kde k incidentu došlo. Napadení mladíka mělo s největší pravděpodobností náboženský podtext, protože německá média upozorňují na to, že zabitý muž nosil na krku velký kříž.

Na nutnosti řešit situaci ohledně kriminálních deliktů ze strany běženců z Blízkého východu či Afriky se shodují jak zástupci německé vlády, tak opoziční strany.

Autor: Jan Skala

Související

Streifenwagen_Bundespolizei
Krimi

Další útok syrských gangů. Mladíci chtěli znásilnit dívku, ale skončili na svobodě

4422577dbb3f8bdf1684e9d5ef578346,a1ff8e4d
Zahraniční

Děsivý útok kyselinou v Bochumi: 14 zraněných, pachatel čelí obvinění z vraždy

Policie ČR
Krimi

Muž v Mohelnici ze žárlivosti zavraždil mámu svého synka

Jama Musiala pečetil výhru nad Dánskem.
Fotbal EURO 2024

Německo na domácím Euru postupuje do čtvrtfinále