pátek 27. září 2024

Fruhvirtová dál hledá ztracenou formu, v Pekingu bouchla v kvalifikaci

Měsíční zápasová pauza nepomohla, Češka prohrála s Ruskou Kuděrmetovovou 1:2 na sety a hlavní soutěž v Pekingu si nezahraje.

4out.jpg

Linda Fruhvirtová v Clevelandu.
Zdroj: Facebook Tennis in the Land

  • Linda Fruhvirtová v Clevelandu.
  • Zdroj: Facebook Tennis in the Land

Devatenáctiletá teenagerka sice ovládla proti 127. tenistce světa Polině Kuděrmetovové první sadu v tiebrejku 7:3, v následujících dvou ale odpadla a prohrála 1:6 a 2:6. Velký talent světového tenisu se potácí až na 134. místě světa, proti Rusce natáhla sérii porážek na číslo 5. Naposledy vyhrála zápas na turnaji nižší kategorie v Portugalsku v červenci. Fruhvirtové nepomohla ani měsíční zápasová odmlka, kterou si dala po neúspěšné kvalifikaci na US Open.

Naopak vítězně vstoupil do kvalifikace v Pekingu další mladík Jakub Menšík. Proti nepříjemnému Francouzi Hugo Gastonovi vyhrál 2:1 na sety. Český daviscupový reprezentant si však zkomplikoval život ve druhé sadě, kdy za stavu 6:0 a 4:2 nečekaně ztratil druhou sadu, rozhodující set opanoval 6:3. Ve finále kvalifikace narazí na lepšího z dvojice Rinderknech, Fognini. S Francouzem Rinderknechem by se jednalo o odvetu nedávné daviscupové bitvy, kterou vydřel Menšík.

Autor: mš

Související

Tomáš Macháč.
Tenis

Macháč zdolal neoblíbeného soupeře, Lehečka antukáře. Menšík padl

profimedia-0906724150.jpg
Tenis

Macháč zase vyzve australského obra, příznivý los pro Lehečku

Rebecca Šrámková.
Tenis

Nezastavitelná Rebecca! Slovenská tenistka neprohrála už sedm zápasů

Marin Cilič.
Tenis

Comeback snů. Cilič si v Číně zahraje o titul