sobota 28. září 2024

Fraška v Rusku: Putinova olympiáda byla ještě trapnější, než se čekalo

Zdrcující odpověď na fakt, že ruští sportovci nesmí na olympiádě v Paříži startovat pod svou vlajkou – to měly být sportovní hry Brics v Kazani. Jenže pořadatelům se trochu vymkly z rukou.

GQRX9ltXQAEKiaE

Vítěz v synchronizovaném plavání startoval jako jediný.
Zdroj: X

  • Vítěz v synchronizovaném plavání startoval jako jediný.
  • Zdroj: X

Šachy, akrobatický rock'n'roll, breakdance, fotbal a basketbal hraný na počítači nebo bizarní zápas, při kterém se soupeři drží vzájemně za opasek. Účast neskutečná, podle oficiálních stránek her přijelo 4751 sportovců z 90 zemí světa. I z několika neexistujících, třeba z Abcházie, Jižní Osetie nebo Republiky srbské. A startovali i sportovci, kteří už před lety ukončili kariéru a o své účasti neměli ani tušení.

Ani to není všechno. Například v synchronizovaném plavání startoval jediný sportovec. Samozřejmě obsadil první místo. Na zápas se dva přihlášení sportovci ani neobtěžovali, a tak rozhodčí po chvilce přemýšlení jednoho prohlásil za vítěze. V některých soutěžích se ruští sportovci umisťují na prvních místech jednoduše proto, že žádné soupeře. V dalších disciplínách je soupeř pouze jeden.

A kdo byl nejlepší. Jistěže Rusko. Dokázalo totiž získat 262 zlatých, 141 stříbrných a 99 bronzových medailí. Druhé Bělorusko se pyšní 55 zlaty, 85 stříbrnými a 107 bronzovými medailemi, třetí Čína získala 20, 24 a 18 medailí.

Související

Vladimir_Putin_address_to_citizens_2020-03-25
Zahraniční

Putin změnil jadernou doktrinu. Může zaútočit ve chvílích kritického ohrožení

GYTV9_ZakAUA7s5
Zahraniční

Situace na frontě se dramatizuje. Zle je u Vuhledaru i v Charkově

GYJpH1CXYAALa4N
Zahraniční

Zelenskyj veze do USA plán vítězství. Rusko ale odmítá další mírový summit

experience1.d02a2df880613686c776
Zahraniční

Brusel doporučil dát Ukrajině volnou ruku. Většina českých poslanců to nepodpořila