úterý 22. října 2024

Francouzský rapper byl odsouzen k 12 letům za mřížemi

Známý francouzský rapper MHD byl odsouzen za vraždu. Ve vězení stráví dvanáct let.

profimedia-0807914038

Francouzský rapper Mohamed Sylla alias MHD (4. 9. 2023)
Zdroj: Profimedia

  • Francouzský rapper Mohamed Sylla alias MHD (4. 9. 2023)
  • Zdroj: Profimedia

Rapper MHD původem z Paříže se proslavil v roce 2015, kdy se stal virálním fenoménem jakožto průkopník afro-trapu, stylu kombinujícího hip-hop a africkou tradiční hudbu. Rapper skutečným jménem Mohamed Sylla (29) byl v roce 2019 obviněn z vraždy třiadvacetiletého mladíka a vzat do vazby. Po roce a půl byl z vazby propuštěn, zatímco probíhaly další vyšetřování, a vydal nové album. V sobotu byl odsouzen ke dvanácti letům za mřížemi.

Spolu s rapperem bylo odsouzeno dalších pět spolupachatelů, přičemž dostali tresty v délce deseti až osmnácti let. Obžaloba tvrdí, že vražda se stala při souboji znepřátelených gangů. Všichni odsouzení tvrdí, že jsou nevinní. Na podání odvolání mají deset dní.

K vraždě došlo 5. července 2018. Třiadvacetiletý muž byl sražen autem značky Mercedesa následně zbit a pobodán asi deseti lidmi v jednom z pařížských obvodů. Rapper popřel, že byl v době incidentu na místě činu. Jeden z místních natočil incident z okna. Mercedes byl identifikován jako rapperův vůz. Další svědci následně identifikovali MHD podle jeho účesu a mikiny značky Pumy, pro kterou byl ambasadorem. Uvádí zprávy z vyšetřování podle agentury AFP. Auto bylo den po vraždě nalezeno opuštěné a vypálené na parkovišti.

Autor: Šimon Mitro
Zdroj: France24

Související

profimedia-0903377351.jpg
Tenis

Djokovič nebude obhajovat titul v pařížské hale Bercy

prof
Zahraniční Video

Itálii a Francii sužují silné povodně

uragan-khmuro-nenaste-tropinka-mrachno-veter-nebo-put-shtorm
Zahraniční

Na Evropu se žene větrná smřšť Ashley. Česku se tentokrát živel vyhne

profimedia-0922963805
Zahraniční Video

Záplavy ochromily jihovýchod Francie