pátek 5. července 2024

Francouzi nejvíce navštěvují Prahu, Jihomoravský a Plzeňský kraj

Francouzi objevují krásy Česka. Loni jich k nám přijelo přes 213 tisíc.

Praha

Ilustrační foto.
Zdroj: PickPik

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: PickPik

Francouzi hojně cestují po Evropě, celkem 80 procent všech cest uskuteční v evropských zemích. Během loňského roku do Česka přijelo přes 213 tisíc Francouzů. Nejčastěji míří do Prahy, mezi další nejčastěji navštěvované regiony patří Jihomoravský a Plzeňský kraj. Podle České centrály cestovního ruchu – CzechTourism mají Francouzi na Česku nejraději lokální gastronomii, nová místa k poznávání a zajímavý program.

Podle průzkumu NMS Market Research 2021 mají totiž Česko kromě Prahy spojené také s krajinou, kulturou, zámky, pivem, historií, památkami či krásnou architekturou,“ řekl ředitel CzechTourism František Reismüller. „Letos ve 3. čtvrtletí se francouzští turisté s celkem 67 500 příjezdy umístili v žebříčku zemí, odkud jezdí nejvíc cizinců, na 12. pozici. Od července do září 2023 v Česku strávili téměř 172 tisíc nocí s tím, že průměrná doba pobytu jednoho hosta z Francie u nás byla 3,54 dne. Průměrně Francouzi za cestování do Česka za osobu a den loni utratili 2 432 korun,“ uvedl Reismüller.

Při lákání Francouzů do Česka je třeba mimo jiné pamatovat na náročnější požadavky francouzských hostů týkající se jazykové vybavenosti, což samozřejmě hraje roli při výběru destinace. Hosté z Francie se sice častěji, než dříve domluví i anglicky, ale nepopiratelnou výhodu má jednoduše ta destinace, kde jsou s nimi schopni komunikovat v jejich jazyce,“ sdělila ředitelka zahraničního zastoupení České centrály cestovního ruchu – CzechTourism pro Francii Markéta Dianová.

Autor: Šimon Mitro
Zdroj: CzechTourism

Související

stanování
Cestování Ekologie

Mladí Češi podporují při cestování udržitelnost

home_gallery-14-1260x709.jpg
Ekonomika

V Řecku roste město budoucnosti. Obří projekt spolkne osm miliard dolarů

pexels-photo-4460676
Zahraniční

Keňa chce stavět jadernou elektrárnu. Vyrůst by měla poblíž turistického ráje

Zahrada na zámku v Lysicích.
Cestování Tipy na výlety

Zahrada zámku v Lysicích zve návštěvníky po rozsáhlé rekonstrukci