neděle 8. září 2024

Francouz v zámoří nekončí, stal se skautem Avalanche

Bývalý hokejový brankář Pavel Francouz se stal hokejovým skautem Colorada Avalanche. Klub o tom informoval na svém webu.

Pavel Francouz v dresu Colorada

Pavel Francouz v dresu Colorada
Zdroj: Profimedia

  • Pavel Francouz v dresu Colorada
  • Zdroj: Profimedia

Pavel Francouz bude i nadále pracovat pro hokejový klub Colorado Avalanche. Bývalý vynikající hokejový brankář se s vedením týmu domluvil, že v klubu bude zastávat roli skauta.

Čtyřiatřicetiletý Francouz ukončil hráčskou kariéru letos v dubnu. K tomuto kroku se rozhodl kvůli vleklým zdravotním problémům. Za svou hráčskou kariéru zvládl vyhrát s Litvínovem extraligový titul, zúčastnil se mistrovství světa, a především se podílel na zisku Stanley Cupu.

Vyzkoušel si i tři sezony v ruské KHL, kde chytal v klubu Traktor Čeljabinsk. Největší úspěchy ale zažil v zámoří s Coloradem. Plzeňský rodák vyhrál v roce 2022 s Avalanche nejcennější hokejovou trofej, Stanley Cup. V minulé sezoně už do hry kvůli zranění nenaskočil.

Jak Francouz poodhalil, podílel se již minulou sezonu na skautingu a pomáhal klubu se seznamem kandidátů. Letos se Francouz zapojil do nováčkovského kempu Colorada, kde podporoval mladé talenty v rozvoji jejich dovedností. Na domácím mistrovství světa zaujal fanoušky jako hokejový expert. Nyní se stal oficiálním skautem Avalanche.

„Jsem opravdu šťastný, že mohu být stále v kontaktu s Coloradem a Avalanche,“ řekl Francouz. „Tuto novou roli si užívám.“

Zdroj: nhl.com

Související

Hráči Pardubic po vítězném utkání
Hokej Hokejová Liga mistrů

Pardubice pokořily i Tapparu

Sparta v utkání proti Tappaře
Hokej Hokejová Liga mistrů

Liga mistrů pokračuje. Sparta jde na Maďary, Dynamo na finského mistra

Třinecký gólman Marek Mazanec
Hokej Hokejová Liga mistrů

Oceláři vystoupili do Ligy mistrů výhrou

Tomáš Suchánek
Hokej NHL

Brankář Suchánek je na několik měsíců mimo hru