Francouz, který nechával léta znásilňovat uspanou manželku, jde před soud

Francouz, který nechával několik let znásilňovat cizími muži svou nic netušící manželku, se dočká trestu. Soud také rozhodne o vině dalších desítek mužů, kteří se znásilňování ženy pod sedativy bez ostychu dopouštěli.

soud

Ilustrační foto.
Zdroj: PxHere

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: PxHere

Hasič, voják, bývalý policista, vězeňský dozorce, zdravotník, novinář a desítky dalších mužů se podílely na nechutném znásilňování manželky 73letého Dominiqua Pélicota uspané koňskou dávkou léků. Násilníků mělo být celkem prý více než osmdesát ve věku od 26 až do 73 let. Pouhých 50 z nich se však podařilo kriminální policii identifikovat a v pondělí poprvé společně stanuli s hlavním pachatelem před soudem.

Odporné praktiky měl postarší muž na své 71leté ženě Giséle vykonávat více než deset let. Sedativa jí podával rozdrcená při večeři společně s vínem. Zdravotní záznamy odhalily policistům, že jen za jeden rok dokázal koupit 450 prášků s utlumujícím efektem. Muži se nesměli vonět, tak aby žena ze sebe nic necítila a nepojala podezření. Oběť netušila, co se s ní celá léta děje, a svému manželovi bezmezně věřila. Dokonce začala podezřívat sama sebe. Měla pocit, že je nejspíš nemocná, a proto má občasné výpadky paměti.

Celou ohavnost odhalila až v roce 2020 police poté, co manžela přistihla v supermarketu při natáčení cizích žen. Při domovní prohlídce objevila USB disk s celou řadou pornografického materiálu. Ten ukrýval více než dvacet tisících fotografií a filmů. Sto z videí zachycovalo přímo nedobrovolné znásilňování jeho ženy, které manžel kromě jiného sdílel online.

Všechna soudní stání budou nejspíše na přání samotné oběti Giséle Pélicot veřejná. Rozvedená žena a její právník tvrdí, že není co skrývat. Veřejnost by se o tak ohavném činu měla dozvědět podrobnosti. Proti tomu se ohradili advokáti obžalovaných, podle nich by se měl soudní proces naopak odehrávat za zavřenými dveřmi.

Autor: Zuzana Beranová

Související

elektromobil
Ekonomika Elektromobily

Elektrifikace firemních aut v EU zaostává. Nejvíce v Německu a Francii

skynews-kristina-joksimovic_6682614
Zahraniční

Manžel modelku zabil, rozřezal a rozmixoval. Chtěl s ní krmit psy

459306073_122120313242387623_9214592544989802291_n
Zahraniční

V Německu chalífát, ve Francii intifáda. Pařížského imáma prošetřuje policie

hilsneriada1
Domácí Výročí

Před 125 lety začala Hilsneriáda. Dodnes se však usiluje o zvrat celého procesu