středa 3. července 2024

Francie vyzve ve šlágru osmifinále Belgii

První červencový den slibuje atraktivní osmifinálovou bitvu dvou fotbalových velikánů Francie a Belgie. Večer se Slovinci pokusí vyzrát na Portugalce.

Kylian Mbappé je tahounem Francie.

Kylian Mbappé je tahounem Francie.
Zdroj: Profimedia

  • Kylian Mbappé je tahounem Francie.
  • Zdroj: Profimedia

Na stadionu v Düseldorfu se v pondělí od 18:00 proti sobě postaví výběry Francie a Belgie. V osmifinále mistrovství Evropy tak skončí cesta pro jednu z těchto dvou tradičních fotbalových velmocí.

Svěřenci Didiera Deschampse budou opět spoléhat na svou největší hvězdu Kyliana Mbappého, ale v kádru mají i další nebezpečné hráče jako Antoine Griezmanna nebo Dembélého. Navzdory tomu se jim ovšem ve skupině nepodařilo vstřelit gól ze hry a postoupili díky jednomu vlasnímu gólu Rakouska a jedné penaltě proti Polsku.

Ani Belgie na druhé straně není gólově nejproduktivnější. Zejména kanonýr Lukaku se trápí a přestože má na kontě už sedm střel na bránu, žádná nebyla gólová. Zápas začne v 18:00.

Večerní fotbalový program zajistí favorizovaní Portugalci, kteří vyzvou Slovince. Portugalci ve skupině porazili Česko a Turecko, ovšem klopýtli s outsiderem v podobě Gruzie. Svým dílem k tomu mohly přispět i změny v sestavě, které trenér Roberto Martínez s jistotou postupu v posledním duelu udělal. Svou první trefu na šampionátu si bude chtít do brány Jana Oblaka jistě připsat hlavní hvězda Portugalska Cristiano Ronaldo.

Úvodní hvizd zazní na stadionu ve Frankfurtu ve 21:00 a vítěz utkání ve čtvrtfinále narazí na lepšího z odpoledního šlágru Francie-Belgie.

Autor: Ota Černý

Související

366003624_825078875655372_1566868359211702437_n
Zahraniční

Ve Francii se zvedá odpor proti krajní pravici. Řada kandidátů opouští boj

Diogo Costa při penaltovém rozstřelu
Fotbal EURO 2024

Portugalcům vychytal postup v penaltách vynikající Costa

Kylian Mbappé na gól ze hry na Euru čeká.
Fotbal EURO 2024

Francie rozhodla utrápené utkání s Belgií šťastným gólem

profimedia-0885941191
Zahraniční

Macron se střelil do nohy. Jeho strana zažívá další volební debakl