pátek 20. září 2024

Francie svou sílu neukázala. Neuspokojivý výkon umocnilo zranění Mbappého

Druhý největší favorit turnaje si třemi body vybojoval prozatímní druhé místo ve skupině. Zápas, kterému vévodily zranění více než střelci, skončil rozdílem jednoho gólu.

mbappe zraněn.jpg

Kylian Mbappé opouští hrací plochu se zakrváceným nosem.
Zdroj: profimedia

  • Kylian Mbappé opouští hrací plochu se zakrváceným nosem.
  • Zdroj: profimedia

Už to vypadalo, že prvních 45 minut nebude mít střelce. Ke konci prvního poločasu se ale přeci jen povedlo jednomu z týmů skóre otevřít. Střelcem byl reprezentant Rakouska Maximilian Wöber, hlavičkoval však za záda vlastního gólmana. Po centru francouzské superstar, Kyliana Mbappého, se nešťastně položil do míče, a ten zaletěl mezi tři tyče rakouské branky. Po obdržené žluté kartě z 16. minuty to pro rakouského hráče bylo další zapsání do statistik, které by nejradši vymazal.

Fanoušci mohli sledovat tutovou šanci Baumgartnera, francouzský brankář ho však skvěle vychytal. Další branku se ani jednomu týmu před poločasovým hvizdem přidat nepovedlo. Hráči odcházejí do kabin o poločasové pauze s výsledkem 1:0 pro Francii.

Necelou minutu po hvizdu značící začátek druhého poločasu bylo přivoláno ošetření Antoine Griezmannovi. Následně odehrál pár minut s obvázanou hlavou, bandáž mu na hlavě ale dlouho nevydržela. Hráč Atletica Madrid pokračuje v utkání bez obvazu.

Jednu neproměněnou šanci taky přidal Kylian Mbappé. Utekl bránícímu Wöberovi, ale při pokusu obstřelit rakouského brankáře Pentze pálil mimo.

Další nebezpečně vyhlížející moment, co se zdraví týče, nastal při sražení Baumgartnera s Mikem Maignanem. Naštěstí se po krátkém ošetření pokračovalo ve hře. Krev z nosu potřísnila i dres Kyliana Mbappého. Ten chtěl i přes to naskočit zpět do zápasu, učinil tak ale nedovoleně a za svůj zásah proti pravidlům obdržel žlutou kartu. Netrvalo to dlouho a byl spolu se svým krajanem Griezmannem vystřídán.

Útočníkům dnes v Düsseldorfu štěstí nepřálo, jediným střelcem zůstal smolař Wöber. Kohouti odchází se třemi body, přesvědčivý výkon ale hráči nepodali. Didier Deschamps se raduje z výhry svých svěřenců, myšlenky fanoušků se už ale jistě upínají k Mbappému a jeho zdravotnímu stavu.

Skupina D: Rakousko – Francie 0:1 (0:1), branky: 38. Wöber (vlastní gól)

Autor: Ondřej Sutnar

Související

elektromobil
Ekonomika Elektromobily

Elektrifikace firemních aut v EU zaostává. Nejvíce v Německu a Francii

4495559210_dc09b43dc7_b
Krimi

Policisté v ohrožení: Za hranicemi řádí opilí či zdrogovaní Češi

459306073_122120313242387623_9214592544989802291_n
Zahraniční

V Německu chalífát, ve Francii intifáda. Pařížského imáma prošetřuje policie

2018-03-24_A67_motorway,_snow_storm,_Cantabria,_Spain_(9)
Zahraniční

Z tropů rovnou do zimy. Alpy zasypou přívaly sněhu, zastaví dopravu do Itálie