čtvrtek 16. května 2024

Fotbalistky si suverénní výhrou zajistily postup mezi elitu

České fotbalistky v Pardubicích porazily Slovinky 4:0 a v Lize národů postupují do Ligy A.

Češky porazily Slovinky jednoznačně 4:0

Češky porazily Slovinky jednoznačně 4:0
Zdroj: Profimedia

  • Češky porazily Slovinky jednoznačně 4:0
  • Zdroj: Profimedia

Pardubice podruhé v krátké době dokázaly, že i v mrazivém počasí dokáží hřiště na svém novém stadionu skvěle připravit. Po víkendovém zápase Fortuna ligy hostily tentokrát prestižní utkání Ligy národů žen.

Češky na nic nečekaly a od prvních minut svým soupeřkám ze Slovinska jak se patří zatápěly. Takže nebylo překvapením, když už ve 12. minutě poslala domácí do vedení tečovanou střelou pod břevno Kamila Dubcová.

V zápětí mohly Slovinky gólově odpovědět, ale Prašnikarová na centr Zverové nedosáhla. A tak mohly dál dominovat domácí hráčky, což ve 30. minutě potvrdila Franny Černá, která doslova dotlačila míč za brankovou čáru, 2:0.

I ve druhém dějství byly naše fotbalistky jednoznačně lepší a po gólech Staškové a Khýrové, která skórovala přímo z rohového kopu, se mohly zaslouženě radovat z vysoké výhry 4:0.

Výhra navíc znamená postup do elitní Ligy A v rámci Ligy národů UEFA.

„Jsem hrozně rád, že jsme do dnešního zápasu hned v úvodu vstoupili brankami. První poločas jsme zvládli tak, že jsme si vytvořili i gólový náskok. To je pro tým vždy samozřejmě velmi povzbuzující. I ve druhém poločase jsme měli zápas zcela pod kontrolou a přidali jsme další branky. Zvládli jsme to super a za mne bylo dnes všechno dobře,“ chválil své svěřenkyně trenér Karel Rada.

S gratulací se připojil i předseda FAČR Petr Fousek: „Gratuluji ženské reprezentaci nejen k dnešnímu výsledku a výkonu, ale hlavně k postupu do skupiny A Ligy národů. Hned po utkání jsem blahopřál trenéru Radovi i kapitánce Cahynové. Pro český ženský fotbal je to impuls v podobě zaslouženého úspěchu,“ řekl Fousek krátce po utkání.

Česko - Slovinsko 4:0 (2:0)

Branky: 12. Dubcová, 30. Černá, 59. Stašková, 69. Khýrová

Autor: Ota Černý

Související

profimedia-0858127373
Fotbal Fotbalová reprezentace

Na dojem se fotbal nehraje, říká Hašek před premiérou

Tomáš Souček je potřetí fotbalistou roku.
Fotbal

Tomáš Souček je potřetí fotbalistou roku

Ivan Hašek na tiskové konferenci
Fotbal

Fotbalová reprezentace se sešla pod novým trenérem Haškem

Klára Cahynová v utkání proti Severnímu Irsku.
Fotbal

České fotbalistky čeká trnitá cesta na mistrovství Evropy 2025