sobota 27. července 2024

Fotbalistky si suverénní výhrou zajistily postup mezi elitu

České fotbalistky v Pardubicích porazily Slovinky 4:0 a v Lize národů postupují do Ligy A.

Češky porazily Slovinky jednoznačně 4:0

Češky porazily Slovinky jednoznačně 4:0
Zdroj: Profimedia

  • Češky porazily Slovinky jednoznačně 4:0
  • Zdroj: Profimedia

Pardubice podruhé v krátké době dokázaly, že i v mrazivém počasí dokáží hřiště na svém novém stadionu skvěle připravit. Po víkendovém zápase Fortuna ligy hostily tentokrát prestižní utkání Ligy národů žen.

Češky na nic nečekaly a od prvních minut svým soupeřkám ze Slovinska jak se patří zatápěly. Takže nebylo překvapením, když už ve 12. minutě poslala domácí do vedení tečovanou střelou pod břevno Kamila Dubcová.

V zápětí mohly Slovinky gólově odpovědět, ale Prašnikarová na centr Zverové nedosáhla. A tak mohly dál dominovat domácí hráčky, což ve 30. minutě potvrdila Franny Černá, která doslova dotlačila míč za brankovou čáru, 2:0.

I ve druhém dějství byly naše fotbalistky jednoznačně lepší a po gólech Staškové a Khýrové, která skórovala přímo z rohového kopu, se mohly zaslouženě radovat z vysoké výhry 4:0.

Výhra navíc znamená postup do elitní Ligy A v rámci Ligy národů UEFA.

„Jsem hrozně rád, že jsme do dnešního zápasu hned v úvodu vstoupili brankami. První poločas jsme zvládli tak, že jsme si vytvořili i gólový náskok. To je pro tým vždy samozřejmě velmi povzbuzující. I ve druhém poločase jsme měli zápas zcela pod kontrolou a přidali jsme další branky. Zvládli jsme to super a za mne bylo dnes všechno dobře,“ chválil své svěřenkyně trenér Karel Rada.

S gratulací se připojil i předseda FAČR Petr Fousek: „Gratuluji ženské reprezentaci nejen k dnešnímu výsledku a výkonu, ale hlavně k postupu do skupiny A Ligy národů. Hned po utkání jsem blahopřál trenéru Radovi i kapitánce Cahynové. Pro český ženský fotbal je to impuls v podobě zaslouženého úspěchu,“ řekl Fousek krátce po utkání.

Česko - Slovinsko 4:0 (2:0)

Branky: 12. Dubcová, 30. Černá, 59. Stašková, 69. Khýrová

Autor: Ota Černý

Související

České fotbalistky podlehly Dánsku 0:2.
Fotbal

České fotbalistky po prohře s Dánkami opouštějí elitní úroveň Ligy národů

České hráčky zkusí navázat na utkání se Španělskem
Fotbal

Češky nastoupí proti Dánkám

České fotbalistky se radují z výhry
Fotbal

Fantazie! Češky porazily mistryně světa

Kamila Dubcová se stěhuje do Rakouska
Fotbal

Dubcová se stěhuje z Milána do St. Pölten