sobota 11. května 2024

Fortuna Liga je zpátky

Letní pauza je za námi a o víkendu se rozjede další ročník Fortuna Ligy. První zápasy jsou na programu v sobotu od 15:00.

Obhájce titulu AC Sparta Praha

Obhájce titulu AC Sparta Praha
Zdroj: Twitter @fortunaligacz

  • Obhájce titulu AC Sparta Praha
  • Zdroj: Twitter @fortunaligacz

Na fotbalové stadionu se už tento víkend vrátí fanoušci, kteří budou hnát své oblíbence v boji o titul mistra ligy. Největší ambice má tradiční silná trojice – obhájce titulu Sparta, městský rival Slavie a Plzeň.

Viktoria Plzeň přivedla před sezónou nové majitele a ti se netají nejvyššími cíli. „Plzeň by měla hrát na vrcholu tabulky a v Evropských pohárech,“ řekl na tiskové konferenci jeden z nových majitelů Martin Dellenbach.

Ani zástupci Sparty, jakožto úřadujícího mistra, se v předsezonních vyjádřeních nedrželi zpátky. „Naším cílem je zahrát si Ligu mistrů, každý ve Spartě pro to žije,“ řekl nový generální ředitel František Čupr.

Podle bookmakerů je největším favoritem na titul Slavie, přestože v minulé sezóně si ho nechala utéct. „Roli favorita přijímáme, ale vždy se raději nechávám překvapovat, než si stanovuji cíle,“ hodnotil šance svého klubu trenér sešívaných Jindřich Trpišovský. Ten bude hned zkraje sezony řešit problém. Nadějný defenzivní univerzál, David Pech, který se skvěle předvedl na nedávném ME do 21 let, si na tréninku poranil koleno a minimálně půl roku nebude k dispozici.

Autor: Ota Černý

Související

Miroslav Koubek (vpravo) podepsal v Plzni novou smlouvu.
Fotbal Fortuna Liga

Změna na plzeňské lavičce se nekoná, Koubek má novou smlouvu

profimedia-0868636369.jpg
Fotbal

Spartě chybí k titulu čtyři kroky

Sparta zakončí sezonu duelem s Plzní.
Fotbal Fortuna Liga

Přesný program nadstavby už se rýsuje

doudera-podpis-TOP.jpg
Fotbal

Až do 2028. Douděra prodloužil