čtvrtek 2. května 2024

Florida přeskočila Boston a je v čele Východní konference

Hokejisté Floridy vyhráli v prodloužení nad Ottawou a dostali se na první místo tabulky Východní konference. New Jersey prohrálo s Washingtonem a vzdálilo se postupu do play off.

Hráči Floridy se radují z gólu

Hráči Floridy se radují z gólu
Zdroj: Profimedia

  • Hráči Floridy se radují z gólu
  • Zdroj: Profimedia

Florida je ve formě

Hokejisté Floridy jsou ve skvělé formě. V posledním zápase porazili Ottawu v prodloužení 3:2 a dostali se do čela Východní konference. O zisku dvou bodů rozhodla Florida až v prodloužení. Panteři vedli po dvou třetinách o dvě branky, Ottawa ale zápas zdramatizovala a ve třetí třetině díky gólům Chabota a Stützla vyrovnala. Zápas rozhodl v prodloužení Lundell, který upravil skóre na konečných 3:2.

Florida se po výhře v prodloužení vyhoupla do čela tabulky a přeskočila Boston. Před něj se po výhře 3:1 nad Dallasem dostali i New York Rangers. Na Floridu ztrácejí Rangers i Bruins jen jeden bod.

Florida Panthers – Ottawa Senators 3:2 (1:0, 1:0, 0:2–1:0)

Branky a nahrávky: 1. Ekblad (Verhaeghe, Reinhart), 38. Montour, 62. Lundell (M. Tkachuk, Montour) – 46. Chabot, 49. Stützle (Giroux, Chabot)

Palátovi se vzdaluje play off

Českým hráčům Palátovi, Noskovi a Vaněčkovi se vzdálil postup do play off. Na postupovou osmičku ztrácejí po prohře s Washingtonem 2:6 už čtyři body. Hned pět gólů padlo ve třetí třetině. Čtyřikrát se trefili hráči Washingtonu a připsali si na domácím kluzišti tři body. Ovečkin zaznamenal dva góly a jednu asistenci. Vítek Vaněček je kvůli zranění ve spodní polovině těla mimo hru.

Washington Capitals – New Jersey Devils 6:2 (1:1, 1:0, 4:1)

Branky a nahrávky: 1. McMichael (Protas, Sandin), 25. McMichael, 45. D. Strome (Ovečkin, Milano), 49. Ovečkin (D. Strome), 53. Sgarbossa (Carlson, Pacioretty), 60. Ovečkin (D. Strome, Oshie) – 16. Holtz (Nemec), 56. Haula (Toffoli, B. Smith)

Zdroj: nhl.com

Související

Toronto je na hraně vyřazení.
Hokej

Přestaň ku*** brečet. Nylander ostře okřikl spoluhráče

Zdeno Chára v dresu Bostonu.
Ostatní

Z hokejového ranaře Cháry je maratonec

profimedia-0864848111.jpg
Hokej

Hertl se stal největší hvězdou

Oliver Okuliar v dresu Mountfieldu
Hokej NHL

Okuliar si plní sen