pátek 18. října 2024

Florida je podruhé v řadě ve finále Stanley Cupu

Hokejisté Floridy vyhráli v šestém utkání finále Východní konference nad New York Rangers 2:1 a postoupili do závěrečných bojů o Stanley Cup. Ve finále se utkají s Edmontonem, nebo Dallasem.

Hráči oslavují vítězný gól Tarasenka

Hráči oslavují vítězný gól Tarasenka
Zdroj: Profimedia

  • Hráči oslavují vítězný gól Tarasenka
  • Zdroj: Profimedia

Hráči Floridy byli po celý zápas lepším týmem a byla jen otázka času, kdy zjevně unaveným hokejistům Rangers vstřelí gól. V Amerant Bank Areně se domácí fanoušci radovali těsně před koncem první třetiny. Sam Bennett vstřelil úvodní gól zápasu necelou minutu před odchodem do šaten.

Další gól diváci viděli až v polovině třetí třetiny a opět do floridské branky. Vladimir Tarasenko zvýšil na 2:0 po přihrávce Antona Lundella. Český útočník ve službách New York Rangers Filip Chytil opět naskočil do zápasu a byl na ledě u obou inkasovaných branek.

Gólman New York Rangers Igor Šesťorkin zůstal necelé tři minuty před závěrečnou sirénou na střídačce a Rangers zkusili štěstí při hře šest na pět. Artěmij Panarin vykřesal Rangers jiskřičku naděje, když krásnou střelou nad Bobrovského levé rameno snížil na 2:1.

Hokejisté New York Rangers i nadále pokračovali se šesti hráči v poli, ale podruhé už neskórovali. Florida postoupila podruhé v řadě do finále Stanley Cupu.

„Bylo těžké skórovat a vytvářet si šance,“ řekl po prohře trenér New York Rangers Peter Laviolette. „Věděli jsme, jak Florida vyhrála první a druhé kolo. Moc gólů floridští hráči nedávali a zápasy často končily jen o gól. Věděli jsme, že jim toho nesmíme moc dovolit.“

Florida zatím Stanley Cup nikdy nevyhrála, ale dvakrát se probojovala až do finále. Poprvé v roce 1996, kdy v závěrečném boji prohrála s Coloradem 0:4 na zápasy a podruhé minulý rok, kdy nestačila na Vegas Golden Knights.

FLORIDA PANTHERS – NEW YORK RANGERS 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)

KONEČNÝ STAV SÉRIE: 4:2

Zdroj: nhl.com

Související

David Pastrňák vstřelil čtvrtý gól v sezoně
Hokej NHL

Pastrňák opět skóroval, už počtvrté!

Jakub Vrána se raduje z gólu
Hokej NHL

Vrána se vrací do hry! Lauko poprvé skóroval za Wild

Pavel Zacha v bitce s A. J. Greerem
Hokej NHL

Zacha pomstil Pastrňáka

Tomáš Hertl slaví gól
Hokej NHL

Hertl porazil Gudase, Vladař vychytal Oilers