neděle 8. září 2024

Florida je krůček od historického úspěchu

Hokejisté Floridy vyhráli i třetí finálový zápas play off NHL s Edmontonem a jsou jen jedno utkání od zisku historicky prvního Stanley Cupu.

Hráči Floridy se radují z dalšího vítězství.

Hráči Floridy se radují z dalšího vítězství.
Zdroj: Profimedia

  • Hráči Floridy se radují z dalšího vítězství.
  • Zdroj: Profimedia

Edmonton do první třetiny vstoupil aktivněji, ale byli to hosté, kteří v 19. minutě otevřeli skóre. Oilers odpvěděli v úvodu druhé třetiny. Warren Foegele překonal gólmana Bobrovského střelou do horního rohu.

Florida rozhodla o svém vítězství během druhé poloviny prostřední třetiny. Nutno podotknout, že jim k tomu pomohli i hráči Edmontonu, kteří vytvářeli minely. Nejdříve zaváhal brankář Skinner, který nezpracoval puk za brankou a dal příležitost Tarasenkovi, který nezaváhal. A poté chyboval i obránce Nurse, jehož mýlku potrestal Bennett. Na 4:1 zvyšoval ve 36. minutě Barkov.

Oilers dokázali v závěrečné třetině jen snížit díky zásahům Broberga a McLeoda. Florida si náskok pohlídala a již v noci ze soboty na neděli může poprvé slavit zisk Stanley Cupu. Florida by byla prvním týmem od roku 1998, který by ve finále nepoznal porážku.

„Ještě není vyhráno. Na to opravdu nemyslíme,“ řekl útočník Panthers Sam Bennett. „Máme před sebou ještě spoustu práce,“ dodal.

Největší hvězdy Edmontonu střelecky stále spí. Connor McDavid si v sérii připsal alespoň tři body za asistence, ale Leon Draisaitl je zatím bez bodu.

EDMONTON OILERS – FLORIDA PANTHERS 3:4 (0:1, 1:3, 2:0)

Branky a nahrávky: 22. Foegele (Henrique), 47. Broberg (McDavid, Nurse), 55. R. McLeod (Kulak, McDavid) – 19. Reinhart (Forsling, Barkov), 30. Tarasenko (Luostarinen, Lundell), 34. Bennett (M. Tkachuk), 36. Barkov (Rodrigues, Reinhart)

STAV SÉRIE: 0:3

Zdroj: nhl.com

Související

Jakub Zbořil
Hokej NHL

Zbořil se popere o místo v New Jersey

Leon Draisaitl
Hokej NHL

Draisaitl podepsal rekordní sumu a stane se nejlépe placeným hráčem NHL

Filip Zadina
Hokej NHL

O Zadinu mají mít zájem hned tři kluby

Filip Zadina v dresu San Jose
Hokej NHL

Zadina půjde na zkoušku do Buffala