neděle 8. září 2024

Florida je krůček od finále

Hokejisté Floridy zvítězili nad New York Rangers a jsou jednu výhru od finále. V pátém střetnutí vyhráli v Madison Square Garden 3:2.

Anton Lundell před Šesťorkinem

Anton Lundell před Šesťorkinem
Zdroj: Profimedia

  • Anton Lundell před Šesťorkinem
  • Zdroj: Profimedia

Hráči Floridy mohou postoupit do finále podruhé v řadě. Po pátém důležitém utkání, které vyhráli, k tomu mají velmi blízko.

Úvodní gól zápasu vstřelili hokejisté New York Rangers. Ve 23. minutě Chris Kreider využil své rychlosti a důraznosti a ve vlastním oslabení poslal Rangers bekhendovou kličkou do vedení. Po šesti minutách vyrovnal obránce Floridy Gustav Forsling, který parádně zavěsil puk pod víko.

O vítězi se rozhodlo až deset minut před koncem. Finský centr Anton Lundell překonal gólmana Šesťorkina střelou zápěstím. Sam Bennett zvýšil při risku Rangers bez brankáře na 3:1. Rangers neměli co ztratit a pokračovali ve hře šest na pět, při které se jim podařilo padesát vteřin před koncem snížit na konečných 3:2.

„Byla to z naší strany dobrá bitva,“ řekl kapitán Panthers Aleksander Barkov. „Ukázali jsme se a hráli jsme opravdu dobře. Jsme rádi za vítězství. Teď už se jen musíme zrelaxovat a myslet na další zápas.“

Na ledě nechyběl ani český útočník ve službách New York Rangers Filip Chytil, který minulé utkání vynechal. Český forvard strávil na ledě přes deset minut a jednou vystřelil na bránu.

NEW YORK RANGERS – FLORIDA PANTHERS 2:3 (0:0, 1:1, 1:2)

STAV SÉRIE: 2:3

Zdroj: nhl.com

Související

Jakub Zbořil
Hokej NHL

Zbořil se popere o místo v New Jersey

Leon Draisaitl
Hokej NHL

Draisaitl podepsal rekordní sumu a stane se nejlépe placeným hráčem NHL

Filip Zadina
Hokej NHL

O Zadinu mají mít zájem hned tři kluby

Filip Zadina v dresu San Jose
Hokej NHL

Zadina půjde na zkoušku do Buffala