Florbalistky daly Polkám lekci

Mistrovství světa začalo pro Češky příjemným vítězstvím 9:3.

florbalistky.jpg

Vítězné selfie.
Zdroj: Facebook Český florbal

  • Vítězné selfie.
  • Zdroj: Facebook Český florbal

Světový šampionát florbalistek se zatím vyvíjí podle českých představ. V úvodním utkání deklasovala parta kolem kapitánky Elišky Krupnové Polsko poměrem 9:3.

Právě Krupnová byla hlavní postavou duelu. Ani ne tak proto, že je kapitánka. Nezaznamenala nejvíc gólů, asistencí ani bodů. Zato překonala rekord. Byl to její 136. start v národním týmu. To se nikdy dřív nepovedlo nejen žádné české ženě, ale ani muži.

„Byl to celkem přesvědčivý výsledek. Ze začátku to trochu drhlo, byly jsme asi trochu nervózní, ale pak jsme se do toho dostaly a ten výsledek tak nějak odpovídá obrazu zápasu. Je to super vstup do šampionátu,“ střízlivě zhodnotila rekordmanka suverénní výhru.

Reprezentační trenér Lukáš Procházka zažil málo vídanou premiéru. Poprvé se postavil na lavičku „nároďáku“, a hned na mistrovství světa.

„Na první zápas šampionátu jsme se připravovali dlouho. Věděli jsme, že je pro nás důležitý a že ho musíme zvládnout. Jenže soupeřky prakticky z prvního kontru skórovaly a nervozita se tak protáhla na trochu déle,“ s lehkým úsměvem popsal svůj debut jako hrom.

Autor: Jakub Holý

Související

Gibraltar._El_Peñón
Zahraniční

Suchou nohou do Afriky. Podvodní tunel by měl spojit Španělsko a Maroko

Bizární scénka na mistrovství světa motocyklů.
Ostatní

Ta je moje! Španěl a Ital se na mistrovství světa přetahovali o motorku

profimedia-0846262980.jpg
Ostatní

Začínají semifinále florbalové ligy

profimedia-0769143521.jpg
Hokej

Hokejistky obhajují světový bronz