úterý 14. května 2024

Fitness modelka, která vydělá přes sto tisíc měsíčně, ve skutečnosti neexistuje

Úplně nový rozměr pro svět modelingu přináší doba moderních technologií. Jednu z nejlépe placených fitness modelek vytvořila umělá inteligence.

Aitana-233-1

Aitana Lopez
Zdroj: theclueless.ai

  • Aitana Lopez
  • Zdroj: theclueless.ai

Modelky a influencerky, které si vydělávají třeba na Instagramu, mají teď obrovskou konkurenci. Španělská modelingová agentura totiž začala vytvářet modelky pomocí umělé inteligence. Jednou z nich je Aitana Lopez, která za několik týdnů získala na síti desítky tisíc sledujících a v přepočtu si za měsíc vydělá přes sto tisíc korun. 

Aitana na rozdíl od ostatních uměle vytvořených postav, které zaplavují internet, vypadá celkem realisticky. Tajemství tkví v nedokonalostech. „Děláme je úmyslně nedokonalé. Umělá inteligence se vyžívá v perfektních snímcích a my děláme pravý opak,“ uvedl tým agentury The Clueless. Její modelky tak nemají třeba bezchybně hladkou pleť. Agentura má v portfoliu zatím dvě, kromě růžovovlasé fitness modelky Aitany ještě Maiu Limu, pihatou blondýnku s mikádem. 

Módní značky tak nebudou muset procházet portfolia, dělat castingy a platit modelkám hotely nebo cestovné. Stačí si jen vybrat na webu dívku, která se typově hodí a zbytek za ně udělá programátor.

Portfolio agentury se bude ještě rozrůstat. Každá z dívek má kromě jedinečného vzhledu i vlastní osobnostní charakteristiku. Inzerent má tak možnost vybrat si modelku, která se k jeho produktu po všech stránkách dokonale hodí.

Autor: Nikola Velkoborská
Zdroj: theclueless.ai

Související

TikTok
Zahraniční AI

TikTok označuje obsah vytvořený umělou inteligencí

AI
Ekonomika AI

Firmy chtějí umělou inteligenci, ale nedokáží ji zatím vhodně využívat

Miss Teen USA 2023 UmaSofia Srivastava
Zahraniční

Po Miss USA se vzdala korunky krásy i americká Miss Teen

AI
Ekonomika AI

V Evropě nejvíce investuje do umělé inteligence Itálie a Španělsko