neděle 8. září 2024

Firmy se bojí kyberútoků. Investují do ochrany dat

České firmy zvyšují ochranu před kybernetickými útoky.

kyberútok

Ilustrační foto.
Zdroj: Picryl

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Picryl

Čtvrtina průmyslových firem v České republice vyjádřila obavy z možných kybernetických útoků na své systémy, což vede k růstu bezpečnostních opatření. Vyplývá to průzkumu Svazu průmyslu a dopravy. Výsledky ukázaly, že firmy více než kdy předtím přijímají komplexní pohled na digitální transformaci.

Zlepšení kybernetické bezpečnosti se stává stále důležitějším tématem, přičemž 73 procent firem vyjádřilo obavy z možných kybernetických útoků. To vedlo k investicím do bezpečnostních opatření, přičemž 85 procent společností se v posledních dvanácti měsících zaměřilo na zlepšení zabezpečení svých systémů a zařízení.

Polovina firem rovněž řeší digitálními technologiemi optimalizaci výrobních kapacit. Z toho je vidět, že si uvědomují důležitost propojení jednotlivých systémů a procesů ve firmě. Roste podíl firem, zejména těch větších, které nasazují automatizaci a další digitální řešení v administrativních procesech. Ty jsou totiž jasně definované a jejich automatizace bývá nejjednodušší,“ uvedl Jiří Holoubek, člen představenstva Svazu průmyslu a dopravy ČR.

Více než polovina společností má již vypracovanou digitální strategii, což je výrazný nárůst oproti 30 procentům před pěti lety. Hlavními cíli digitální transformace jsou zvyšování produktivity práce a snižování nákladů.

Autor: Šimon Mitro

Související

zabezpečení počítače
Domácí

Falešné hry na Androidu ohrožují bankovní účty

kryptoměny
Krimi

Žena přišla o 750 tisíc korun. Uvěřila podvodné investici

Fiala
Domácí

Bartoše neodvolá a státnímu sektoru nepřidá. Neslíbili jsme to, tvrdí Fiala

kyberútok
Domácí

Phishingový útok cílí na klienty českých bank