pondělí 16. září 2024

Filmová Amerikánka oslní na dětském festivalu v Karlových Varech

V Thermalu v Karlových Varech bude v rámci Dětského filmového a televizního festivalu Oty Hofmana uvedena očekávaná Amerikánka od Viktora Tauše. Slavnostní premiéra proběhne 23. září.

Záběr z filmu Amerikánka

Záběr z filmu Amerikánka
Zdroj: Bioscop

  • Záběr z filmu Amerikánka
  • Zdroj: Bioscop

Město Ostrov se koncem září opět stane centrem dětského filmového světa. 56. ročník Dětského filmového a televizního festivalu Oty Hofmana přinese mimo jiné i očekávanou premiéru snímku Amerikánka. Film bude uveden 23. září od 16:30 v hotelu Thermal v Karlových Varech za účasti hvězdné delegace. Do českých kin vstoupí snímek 26. září.

Režisér Viktor Tauš přiblíží v Amerikánce skutečný příběh dětí z komunistického Československa, které vyrůstaly v dětských domovech. Snímek je obrazem pestrých vzpomínek a snů těchto dětí, které se zároveň představí i jako herci ve filmu.

Po projekci bude následovat beseda s herci a speciálními hosty. Vstupenky jsou k dispozici zde. Kompletní program festivalu najdete tady.

Synopse Amerikánky snímku zní: „Vracíš se na místa. Na místa, kde jsi vyrůstala. Třeseš se. Potíš se. Polykáš. Nemůžeš se vyhnout vzpomínkám. Některý jsou jako pestrý obrazy. Některý jak rány pěstí. Děcák za komunistů. Pěstouni. Pasťák. A pak samet. A svoboda, se kterou nevíš, jak naložit. Stokrát jsi padla. Ale stokrát zase vstala. Nedostali tě. Nebyla jsi na to totiž sama. Měla jsi sebe. A taky naději. Naději, že jednou zdrhneš do Ameriky. Kde na tebe čeká táta. Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat.

Autor: Šimon Mitro

Související

Záběr z filmu S tebou nikdy (2024)
Film a TV Streaming

Kde sledovat nejúspěšnější filmy letošního roku?

Záběr z filmu Vlny
Film a TV Udílení cen

Mádl míří na Oscary. Vlny budou zastupovat Česko

ovce
Domácí

Třetí případ katarální horečky ovcí byl potvrzen v Karlovarském kraji

ovce
Domácí

V Česku se po 15 letech objevila katarální horečka ovcí