pátek 20. září 2024

Filmaře okradli o techniku za miliony

Pořádné starosti přidělali filmovému štábu dva zloději. V nočních hodinách se vloupali do jednoho z domů na Malostranském náměstí v Praze 1, kde probíhalo natáčení a ukradli videotechniku za více než čtyři miliony korun.

kamera-ilustrační foto

kamera-ilustrační foto
Zdroj: Pixabay

  • kamera-ilustrační foto
  • Zdroj: Pixabay

Nejprve si vystříhali díru v plotě a poté přelstili ostrahu objektu, aby se dostali dovnitř. Tvrdili, že jsou členy štábu a jdou si vyzvednout nějaké věci. „V jejich rukou tak během několika málo minut skončila videotechnika jako například náhledové monitory, baterie, redukce a objektivy, mezi kterými dominoval objektiv, jehož pořizovací cena přesahovala tři a půl milionu korun,“ popsal pro Minutové zprávy policejní mluvčí Richard Hrdina.

Kriminalisté na místě zajistili desítky stop – jedna biologická stopa je dovedla k DNA profilu, který policisté již evidovali. Přes něj se dostali i k druhého možnému pachateli a pak už šli muži zákona najisto. Během dvou dnů skončili v poutech oba podezřelí. Když u výslechu zjistili, jakou hodnotu mělo odcizené vybavení, byli velmi překvapeni.

Zalekli se a okamžitě kriminalistům filmařskou techniku vydali. Odcizené věcí se tak skoro všechny vrátily majitelům. Oba muži ve věku 30 a 35 let jsou podezřelí ze spáchání trestného činu krádež, za kterým jim hrozí s ohledem na výši škody, až osm let za mřížemi.

Autor: Andrea Jančová
Zdroj: Policie České republiky

Související

zámek
Krimi

Vnuk připravil prarodiče o stotisíc korun

395309476_7159965440689976_4759547346922988648_n
Krimi

Zloděj ukradl smírčí kameny, jeden je kulturní památkou

Paul Gilbert a jedna z jeho ukradených kytar.
Hudba

Rozlučkové turné Mr. Big narušil zloděj. Paulu Gilbertovi ukradl čtyři kytary

GUhtlD0XwAEeENY
Zahraniční Video

Čtvrtý den, čtvrtý Banksy v Londýně. Nové dílo vydrželo chvíli, než ho ukradli