pátek 19. dubna 2024

Film Hoří má panenko! se dočká divadelní adaptace

Film Hoří, má panenko z roku 1967 přinesl před lety Miloši Formanovi mezinárodní úspěch a otevřel mu cestu k oscarové filmové dráze. Nyní si děj tohoto snímku i s tombolou a volbou královny krásy mohou diváci osvěžit v ostravském Divadle Jiřího Myrona.

Divadelní představení Hoří má panenko

Divadelní představení Hoří má panenko.
Zdroj: Národní divadlo moravskoslezské

  • Divadelní představení Hoří má panenko.
  • Zdroj: Národní divadlo moravskoslezské

Není snad nikdo, kdo by si nevzpomněl na rozkradenou tombolu, svéráznou volbu královny krásy nebo okřídlené hlášky členů sboru dobrovolných hasičů a jejich příbuzných. Scénář trojice Ivan Passer, Jaroslav Papoušek a Miloš Forman se převedl do divadelní podoby. Režie se ujal Tomáš Svoboda. Premiéru v Divadle Jiřího Myrona má divadelní novinka 26. listopadu.

Při práci na komedii Hoří, má panenko vycházel Tomáš Svoboda z původního filmového scénáře. Provedl jen lehké úpravy a posun do aktuální doby. V představení nechybí velkolepé obrazy plné desítek plesajících účastníků lidové zábavy, tanec i živá dechovka, která ale hraje i spoustu současných hitů. Přímo na scéně se točí pivo, které mohou ochutnat i diváci. Zajímavé je, že účinkující vystupují až na výjimky pod svými vlastními jmény.

Na pódiu se představí většina členů činoherního souboru, přizváni byli i herci z muzikálu a neherci včetně rodinných příslušníků účinkujících.

Zdroj: ndm.cz

Související

436243335_985320662957337_7029681831456984479_n
Domácí

Předsednictví k výročí? Fiala při volbě šéfa ODS nemá protikandidáta

FtKdIJWXwAEgALK
Divadlo Výročí

Karolina Slunéčková by dnes oslavila 90. Předčasně ji však zabila rakovina

Aktuální podoba chátrající historické sýpky ve Svinově.
Domácí

Ostrava chce zachránit chráněnou sýpku

divadlo
Světové dny

Den divadla