čtvrtek 19. září 2024

Filipínský kazatel je mezi nejhledanějšími osobami FBI za sexuální zločiny

Spiknutí, obchod s ženami a dětmi za účelem sexu, podvody, nátlak, násilí – to jsou jen některé z činů, z nichž FBI viní kazatele, který o sobě prohlašuje, že jen syn Boží.

app

Apollo Quiboloy.
Zdroj: FBI

  • Apollo Quiboloy.
  • Zdroj: FBI

Apollo Quiboloy se nejspíš skrývá v rozsáhlém 30hektarovém areálu své církve ve filipínském městě Davao, kde je na čtyřicet staveb, mezi nimi také katedrála, škola, obytná část, hangár a pojezdová dráha vedoucí na mezinárodní letiště.

Na dva tisíce policistů kvůli obrovskému odporu členů a příznivců kultu prohledávají komplex se třemi tajnými podzemními podlažími, kde náboženský kult držel ženy a děti.

Podzemní síť místností se rozprostírá na třech úrovních, první dvě s jednolůžkovými pokoji patřily nejatraktivnějším ženám, o které měl zájem kazatel, nejnižší podlaží s obřími ložnicemi plnými paland se využívalo pro ty ostatní.

Quiboloy a jeho právník odmítli obvinění a uvedli, že vše si vymysleli vyloučení členové kultu.

Quiboloy tvrdí, že je ustanoveným synem Božím. V roce 2019 prý zabránil velkému zemětřesení, které zasáhlo jižní Filipíny.

Quiboloy a jeho nejbližší spolupracovníky podezírá FBI od roku 2021 také ze sňatkových podvodů, praní špinavých peněz, pašování peněz a podvodů s vízy. Quiboloy tehdy uvedl, že je připravený předstoupit před soud, když ale filipínské úřady nařídily jeho zatčení, začal ase skrývat.

Související

Orel opičí
Domácí Fauna

Liberecká zoo pomůže v záchraně národního ptáka Filipín

11825099_936073696438897_6955698467259942268_n
Zahraniční

Policie vyrvala děti ze spárů islamistů. Znásilňovali je ve velkém

IMG_8304
Zahraniční Zajímavosti

70letý muž dokončil lékařskou fakultu, patří k nejstarším absolventům na světě

GWxhVaJa8AMLSsR
Zahraniční

Na Čínu se řítí supertajgun. V zemi se zavírají obchody, burzy i školy