středa 3. července 2024

Filip Turek loni schvaloval vraždu, teď kňučí a lže. CNN Prima News zase mlží

Všichni jsou na něj zlí. Tak působí video, které natočil kandidát do europarlamentu poté, co se začal řešit jeho obdiv k Hitlerovi. Prý jde o mladickou nerozvážnost. Jenže třeba nacistický pozdrav veřejně používal ještě před šesti roky, to mu bylo 32 let.

GPTxpcVXAAEwcMW.jpg

Filip Turek se nijak netají svou nákloností k nacismu.
Zdroj: X

  • Filip Turek se nijak netají svou nákloností k nacismu.
  • Zdroj: X

Výrazně na sebe Turek upozornil loni na podzim, když na síti X otevřeně schvaloval vraždu ekologických aktivistů. Příspěvek později smazal. Teď mazal daleko intenzivněji. z Facebooku i Twitteru odstranil stovky příspěvků. A přidal video o tom , že jsou na něj všichni zlí. Tak působí jeho projev, který kandidát do europarlamentu Filip Turek zveřejnil potom, co se začal řešit jeho obdiv k Hitlerovi. Prý jde o staré příspěvky, které svaluje na mladickou nerozvážnost. Jenže třeba nacistický pozdrav veřejně používal ještě před šesti roky, kdy mu bylo 32 let.

Video je plné absurdit. Turek třeba tvrdí, že je terčem vyhrožování nejen on, ale i jeho voliči, prý je zaměstnavatelé vyhodí z práce. Jak by mohli ale zjistit, čí volební lístek hodili do urny, to už nevysvětlil. O pomoc se zklidněním situace ho údajně požádala CNN Prima News, jejíž moderátorka Pavlína Wolfová si Turka pozvala do studia s Danuší Nerudovou. Moderátorka, kterou Turkovi příznivci obviňují, že šla na ruku Nerudové, má prý ochranku a také čelí výhrůžkám.

Televize o všem záhadně mlží. Na otázku, zda je pravda, že Turka o pomoc požádala, se dalo jednoduše odpovědět ano nebo ne. „V zájmu ochrany našich zaměstnanců a spolupracovníků je maximálně žádoucí co nejvíce uklidnit situaci. CNN Prima NEWS proto v tuto chvíli nebude nic komentovat,“ reagoval mluvčí Matěj Štýs bez dalšího vysvětlení

V čem dál Turek ve videu lže? Tvrdí, například, že Nerudová se svým klubem rozjela nenávistnou a hyenistickou kampaň, která už běží týden v kuse. Jenže jako první přišla s informacemi Jana Bobošíková na svém youtube kanálu 26. května, sdílel je třeba glosátor Lukáš Valenta, na jehož profilu část pořadu viděly tisíce lidí. Bobošíkové Turek tvrdil, že příspěvky, kde posílal miliardáře Kellnera do plynu a další jim podobné, nenapsal. Pak připustil, že to možná napsal v bůhvíjakém stavu.

„Vytahují se deset patnáct let staré nesmysly vytržené z kontextu, vytahují se dezinformace, trošku se to doplňuje neuvěřitelnou propagandou a samozřejmě totální nenávistí a totálními narážkami na zemřelé členy rodiny, na lži o nějakých nesmyslech, které už jsou dávno vyvráceny,“ popisuje Turek. O jaké dezinformace jde, už nevysvětlil. Možná za ně považuje fakt, že v době covidu prodával jako lék naředěné savo nebo pochybné zdravotnické přístroje. Činnost teď hází na svou sestru. Vydal také knihu své matky, která šíří naprosté nesmysly. V tiráži je uvedený jako vydavatel, teď ale najednou tvrdí, že s knížkou nemá společného nic, jen zdědil autorská práva.

„Pokud já mám někde 15 let starý příspěvek z doby, kdy mi bylo 25, 20, tak se z toho všichni můžou zbláznit. A samozřejmě je to upravené o velmi sofistikované věci,“ prohlásil také. Jen si popletl čísla. 20 let mu bylo v roce 2006, tedy v době, kdy v České republice ještě nebyl Facebook dostupný pro veřejnost. Proč by si někdo dal tolik práce, aby se zrovna jemu naboural do účtu a poupravil jeho staré příspěvky, to taky nevysvětlil. Navíc jeden z posledních příspěvků, který začal nacistickým pozdravem, je šest let starý, není tedy výsledkem nerozvážnosti 20letého mladíčka.

Turek se snaží působit, že je obětí obrovského spiknutí, ve skutečnosti ale jen vrší jednu lež na druhé a kňučí. Už chybí jen výkřik: Je to kampaň!

Související

GPTxpcVXAAEwcMW.jpg
Domácí

Nácek Turek je podle webu Politico mezi nejobskurnějšími lidmi v europarlamentu

GPsqO7ZXcAAs779
Domácí

Nácek, dezinformátor, vyluxovaný Pitomio: Češi glosují výsledky eurovoleb

profimedia-0880214723
Domácí Eurovolby

ANO získalo v Mostě přes 38 procent, Přísaha bodovala v Boleslavi. Piráti mnohde neměli ani pět procent

GPTxpcVXAAEwcMW.jpg
Domácí

Hajluje a posílá lidi do plynu. Jsem superlídr, míní Turek s titulem za účast