čtvrtek 25. dubna 2024

Případ Zodiac: FBI prý zpackala vyšetřování

Nezávislá organizace Case Breakers, v překladu Odložené případy, vedená investigativním novinářem Thomasem Colbertem, oznámila, že stále neuzavřený případ má pachatele. Zodiac proslul svými šifrovanými dopisy novinářům a přiznal v nich 37 vražd.

ZodiacKillerImage.webp

Ilustrační obrázek.
Zdroj: uncovered.com

  • Ilustrační obrázek.
  • Zdroj: uncovered.com

Novinář Thomas Colbert uvedl, že Zodiacem byl veterán letectva Gary Francis Poste, kterého policie dříve považovala za vraha a teď ho stále vede jako podezřelého.

"Je tajně vedený jako podezřelý v počítačích ústředí od roku 2016,“ uvedla Case Breakers v tiskové zprávě. Se stejnou informací přišla už v listopadu 20231, teď prý ale sesbírala další důkazy.

FBI prý má Posteův částečný vzorek DNA, který ho spojuje s vraždami, jen ho údajně úřady dostatečně neprozkoumaly ani nezanesly do národní databáze DNA, než Poste v roce 2018 zemřel na sepsi a vaskulární demenci ve vazební věznici. Tam skončil za to, že v roce 2016 shodil svou manželku ze schodů.

FBI prohlásila, že případ Zodiac není vyřešený. Case Breakers ale věří, že by se to stalo, kdyby federálové neignorovali důkazy a požadují přezkoumání postupu vyšetřování.

Související

GLwknglWEAAo4jW
Krimi

Rus se vrátil domů z fronty a rozřezal přítelkyni. Části těla nacpal do kufrů

profimedia-0669640478
Domácí

Vrah Hušákova řidiče odjede na Ukrajinu. Tam by měl nastoupit na frontu

policejní vyšetřování
Krimi

Ostatky v Oklahomě patří dvěma ženám. Byly pohřešovány od března

GLRJXBYWAAANGlK
Krimi

Policie vyřešila vraždu u Dačic. Podezřelý muž se k ubodání družky přiznal