Faško-Rudáš na hattrick nemyslel

Liberec vyhrál nad Litvínovem hlavně díky mladému Slovákovi.

Faškoprofimedia-0819437156.jpg

Martin Faško-Rudáš.
Zdroj: Profimedia

  • Martin Faško-Rudáš.
  • Zdroj: Profimedia

První hattrick v dospělém hokeji zařídil cenné vítězství. Třiadvacetiletý slovenský útočník Martin Faško-Rudáš dotáhl Bílé Tygry Liberec k výhře 5:2 nad aktuálně druhým nejlepším týmem extraligy Litvínovem.

„My jsme hlavně měli cíl vyhrát obě utkání před přestávkou. První krok jsme učinili, ještě musíme být podobně úspěšní i na Kladně. Porážka druhého týmu v tabulce určitě potěší. Myslím, že nás to nakopne a bude to jen a jen lepší,“ hlásí Faško-Rudáš.

Svoje trefy rozložil rovnoměrně do všech třetin. Jeho druhá branka byla vítězná. Na hattrick za stavu 4:2 podle svých slov nemyslel. „Popravdě vůbec. Chtěl jsem si hlavně splnit svoje úkoly na ledě, třetí gól je jenom bonus,“ říká člen prvního tygřího útoku.

Spolupráci s Filippim a Rychlovským popisuje jeden z nejlepších hráčů extraligy ve statistice plus/mínus takto: „My s Rychlasem jsme tam od toho, abychom dodali rychlost a vybojovali co nejvíce puků, a Filíny tomu celému dodává myšlenku. Všichni tři jsme si sedli, máme mezi sebou výbornou chemii.“

Autor: Jakub Holý

Související

Vizualizace liberecké náplavky
Domácí

Začala stavba náplavky v Liberci

Solární elektrárna na budově Krajského úřadu Libereckého kraje
Domácí Zelená energie

Liberecký kraj buduje solární elektrárny s pomocí EU

Jiří Veselý.
Tenis

V Liberci se představí mladé naděje i zkušení harcovníci

1280px-Liberec_,_zámek
Domácí

Liberecký zámek se otevřel veřejnosti. Prohlídky jsou už týdny vyprodané