pondělí 16. září 2024

Falešné rockové hvězdy v pozici zlodějů. Nepotřebujeme vaše peníze, tvrdí ti praví

Falešný Steve Perry obral seniorku z Ohia o 122 tisíc dolarů. Policie varuje před podobnými kontakty se známými osobnostmi, protože se většinou jedná o podvod.

Steve_Perry_09

Skutečný Steve Perry, ten, který si s podvedenou seniorkou nedopisoval.
Zdroj: Wikimedia Commons

  • Skutečný Steve Perry, ten, který si s podvedenou seniorkou nedopisoval.
  • Zdroj: Wikimedia Commons

O 122 tisíc dolarů přišla 75letá žena z Clevelandu, která nalétla na známý trik, že se jeden z podvodníků na sociálních sítích vydával za známou osobnost. Tentokrát si důchodkyně myslela, že si dopisuje s legendárním zpěvákem Stevem Perrym, který slavil v 80. letech obrovské úspěchy jako frontman rockových Journey.

Falešný Perry ženě na Facebooku nabídl obchodní návrh, k němuž přidal i zájem o romantický vztah. Ženě vše přišlo důvěryhodné a proto se podvodníkovi podařilo z od ní vylákat 72 tisíc dolarů. Dalších 50 tisíc pak od seniorky získal z jejích dárkových karet. Šel dokonce tak daleko, že požadoval fotografii pasu a řidičského průkazu, ale to už žena uvědomila policii.

Další z rockových hvězd, která se stala alter ego podvodníků, je zpěvák Def Leppard Joe Elliott. Ten poté vydal prohlášení, jímž fanoušky před podobnými útoky varoval. „Nepotřebuju vaše peníze. Nikdy bych po vás nechtěl prachy,“ napsal svým fanouškům ten pravý Elliott.

Autor: Jan Skala

Související

hovor kreditka
Krimi

Falešní bankéři z Hodonína přišli k milionům

peníze
Domácí

Falešní celníci chtějí peníze, vyhrožují řidičům vybodováním

profimedia-0904350154
Krimi

Pelta s Kratochvílovou půjdou do vězení. Soud je uznal vinné už potřetí

energie
Krimi

Podvodník zneužívá jméno energetického úřadu, chce z lidí vylákat peníze