středa 26. června 2024

Exšéf Ku-Klux-Klanu se v Detroitu připojil k propalestinským aktivistům

Čím dál nebezpečnější jsou protižidovské nálady po celém světě. Teď se dokonce spojují propalestinští muslimové s vůdcem Ku-Klux-Klanu, který hlásal nadřazenost bílé rasy. Před lety by přitom byli úhlavní nepřátelé.

GQQ2-9bXQAAzxs6

David Duke (vlevo) společně s podporovatelem Hamásu Sulaimanem Ahmedem a mužem, který si říká Sneako
Zdroj: X / Sulaiman Ahmed

  • David Duke (vlevo) společně s podporovatelem Hamásu Sulaimanem Ahmedem a mužem, který si říká Sneako
  • Zdroj: X / Sulaiman Ahmed

Po sociálních sítích se rychlostí blesku šíří video zachycující bývalého šéfa rasistické a extrémistické organizace Ku-Klux-Klan Davida Dukea, který se objevil na propalestinské akci v Detroitu. „Jsem tu, abych zachránil naši zemi před židovskou nadřazeností, protože jsme genocidováni stejně jako Palestinci," pronesl.

„Nic není více sjednocující, než stará dobrá nenávist k Židům!“ konstatoval suše pod příspěvkem jeden z uživatelů sítě X.

Profil nazvaný Krásná Palestina video sdílel. „David Duke varoval všechny Američany a lidstvo po celém světě před morem, ale bohužel ho jen málo lidí poslouchalo. David Duke měl pravdu. Bůh mu žehnej. White Power,“ okomentoval autor profilu a nezapomněl na extrémistický slogan Bílá síla.

Objevila se také fotografie, na které je Duke v družném hovoru společně s muslimem z Pákistánu Sulaimanem Ahmedem, který je velkým podporovatelem Hamásu, a s mužem, který si říká Sneako, a je napůl černoch a napůl Filipínec. Oba jsou tedy lidé, které chtěla Dukeova organizace vyhladit. „Rozhovor, který se chystá rozbít internet. Kde to mám zveřejnit?“ připsal ke společné fotce Ahmed.

V Detroitu se v poslední době scházejí stovky nejzuřivějších antisemitů.

Související

hilsneriada1
Domácí

Stále vinen! Případ Leopolda Hilsnera se po 125 letech otevírat nebude

1000007970
Zahraniční

Štrasburk odložil festival židovských filmů. Panují obavy o bezpečnost

GNycFnEWMAAucE5
Krimi

Další synagoga měla shořet. Francouzská policie útočníka zastřelila

597032
Zahraniční

Protižidovské nálady gradují. Vandalové poničili pomník obětí holokaustu v Paříži