pondělí 16. září 2024

Evropská liga se vrátí do Plzně po sedmi letech

Viktoria Plzeň po druhé výhře nad skotským týmem Heart of Midlothian slaví postup do ligové fáze Evropské ligy.

Viktoria vyhrála ve Skotsku a je v Evropské lize

Viktoria vyhrála ve Skotsku a je v Evropské lize
Zdroj: FCVP/Ondřej Pastor

  • Viktoria vyhrála ve Skotsku a je v Evropské lize
  • Zdroj: FCVP/Ondřej Pastor

Fotbalisté Plzně se vydali na odvetné utkání do Skotska s jednogólovým náskokem. Ve Štruncových sadech vyhráli v prvním utkání 1:0 díky vlastní brance Oyegokeho v 6. minutě nastavení.

Zápas v Tynecastle Parku vypadal podobně jako v Plzni. Utkání bylo vyrovnané a nebezpečných situací nebylo příliš. V první polovině zápasu měl příležitost ke skórování Pavel Šulc, jeho střela ale mířila nad branku. Zahrozili i domácí hráči. Plzeňský gólman Marián Tvrdoň vyboxoval střelu nešťastně na hráče skotského týmu. Po několika odrazech vystřelil Vargas, jeho střela ale také skončila nad brankou. Branku na noze měl v závěru poločasu plzeňský Dweh, který vypálil, ale střelu zablokoval obránce. Do šaten se šlo za bezbrankového stavu.

Ve druhém poločase se ukázali především gólmani. Craig Gordon vychytal pokus Daniela Vašulína a Marián Tvrdoň v souboji s Kingsleym zachránil čisté konto dvojitým zákrokem. Z gólu se plzeňští fotbalisté radovali o dvě minuty později. V 76. minutě se o vítězství Viktorie a zpečetění postupu do ligové fáze postaral Lukáš Červ, který skóroval střelou zpoza vápna přesně k tyči.

„Přijeli jsme sem s hubeným náskokem a soupeř cítil obrovskou šanci s podporou publika, které bylo fantastické. Vytvořili neuvěřitelnou podporu a tlak na soupeře. Bylo to takové, jaké jsme očekávali, nepřekvapilo nás to, ale bylo to především těžké,“ sdělil po zápase trenér Miroslav Koubek.

Viktoria Plzeň si zahraje Evropskou ligu po sedmi letech. Již dnes ve 13:00 bude znát své soupeře. Narazit může na Manchester United, AS Řím nebo třeba Hoffenheim.

Heart of Midlothian – Viktoria Plzeň 0:1

Branky: 76. Červ

Zdroj: fcviktoria.cz

Související

Brněnský stadion
Fotbal

Zbrojovka nově patří Regionální hospodářské komoře Brno

Předzápasový trénink české reprezentace
Fotbal Liga národů

Napraví česká reprezentace debakl s Gruzií?

James Bello v pardubickém dresu
Fotbal Chance liga

Viktorián Bello odchází na hostování do Pardubic

Matěj Ryneš během tréninku české reprezentace
Fotbal

Zraněný Ryneš opustil národní tým