neděle 29. září 2024

Erotické pomůcky používají tři z deseti Čechů. Nejčastěji s partnerem

Češi experimentují s erotickými pomůckami nejčastěji s partnerem, odhaluje průzkum.

erotické pomůcky

Ilustrační foto.
Zdroj: Pexels/Cottonbro

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Pexels/Cottonbro

Agentura ResSOLUTION Group provedla výzkum na téma využívání erotických pomůcek mezi Čechy, který nám odhalil, co je mezi nimi nejoblíbenější a kde je nejčastěji nakupují. Průzkum se dotazoval 500 dospělých. Podle výsledků výzkumu má téměř polovina českých dospělých nějaké zkušenosti s erotickými pomůckami. Aktuálně je využívá 29 procent mužů a 30 procent žen. Celkem 19 procent dotázaných je využívalo v minulosti, ale nyní ne. O využívání erotických pomůcek v budoucnosti uvažuje přibližně každý desátý Čech.

S erotickými pomůckami mají větší zkušenosti mladší respondenti. Používání erotických pomůcek je častější u respondentů s vyšším než základním vzděláním. Pokud jde o způsob využívání, téměř polovina respondentů je používá „kombinovaně“, tedy někdy sami a někdy s partnerem. Pomůcky častěji používají sami ženy než muži.

Nejčastěji používanými pomůckami pro ženy jsou vibrátory a venušiny kuličky, zatímco muži preferují umělé vagíny, masturbátory a erekční kroužky na penis. S partnery se nejčastěji používají různé druhy vibrátorů, erotické masážní oleje a erekční kroužky na penis. Při výběru erotických pomůcek Češi dbají především na cenu, kvalitu produktu a materiál, ze kterého je vyroben.

Pokud jde o znalost obchodů, kde lze erotické pomůcky zakoupit, nejlépe si Češi vedou s e-shopem Růžový Slon, který zná 67 procent respondentů. Známé jsou také obchody Erotic City a eshop e-kondomy.cz.

Autor: Šimon Mitro

Související

volný čas
Domácí

Politické preference a životní styl: Jak se voliči liší v každodenním životě?

fotovoltaika dům
Domácí Bydlení

Češi šetří energií, dotace ale využívá jen pětina z nich

auto
Domácí

České řidiče nejvíc štve nebezpečná jízda a nepoužívání blinkrů

líčení
Domácí Ženy

Celkem 77 procent Češek se snaží být vždy upravené