čtvrtek 19. září 2024

Eminem zakázal kandidátovi na prezidenta, aby používal jeho hudbu

Poté, co republikánský kandidát na prezidenta zarepoval na předvolební kampani skladbu Lose Yourself, se Eminem ohradil, aby nepoužíval jeho hudbu.

Vivek Ramaswamy

Vivek Ramaswamy
Zdroj: Flickr

  • Vivek Ramaswamy
  • Zdroj: Flickr

Republikánský kandidát na prezidenta Spojených států Vivek Ramaswamy (38) přislíbil, že již nebude při předvolební kampani před primárkami používat hudbu amerického rappera Eminema. Učinil tak poté, co při předvolebním mítinku zarepoval píseň Lose Yourself. Po této akci Eminemova nahrávací společnost BMI poslala Ramaswamymu dopis s výzvou, aby jeho hudbu při kampani nepoužíval. Pokud by tak neučinil, hrozily by mu právní následky.

Podnikatel bez politických zkušeností Vivek Ramaswamy (38) je nejmladším z republikánských kandidátů, který se uchází o nominaci na prezidenta za Republikánskou stranu. V cestě za prezidentským snem mu v primárkách stojí exprezident Donald Trump, floridský guvernér Ron DeSantis a dalších devět republikánů.

Používání hudby v prezidentské kampani bez povolení známých umělců není v USA žádnou novinkou. Během posledních dvou amerických prezidentských voleb si interpreti jako Pharrell Williams, Rihanna, Aerosmith či Adele stěžovali, že jejich písně byly hrány na Trumpových mítincích bez jejich svolení. Kapela Rolling Stones hrozila žalobou, pokud by Trump v kampani pokračoval v používání jejich hitu You Can't Always Get What You Want.

Autor: Šimon Mitro

Související

profimedia-0901298632
Zahraniční Volby USA

Harris podpořily desítky celebrit. Volit ji bude Beyoncé i Oprah

profimedia-0900496193
Zahraniční Volby USA

Trump a Vance se chlubí největším věkovým rozdílem v historii mezi prezidentem a viceprezidentem

Kamala Harris
Zahraniční Volby USA

Kamala Harris má výraznou podporu černošských voličů

profimedia-0901550200
Zahraniční Volby USA

Harris vybrala na prezidentskou kampaň už půl miliardy dolarů