pondělí 29. dubna 2024

Elektronickou přihlášku na střední školu už podala polovina uchazečů

Celkem polovina všech uchazečů podala elektronickou přihlášku na střední školu.

Digitální přihlašovací systém (DiPSy)

Digitální přihlašovací systém (DiPSy)
Zdroj: https://dipsy.cz/

  • Digitální přihlašovací systém (DiPSy)
  • Zdroj: https://dipsy.cz/

Ministerstvo školství zveřejnilo, že pomocí Digitálního přihlašovacího systému (DiPSy) již podala elektronickou přihlášku na střední polovina všech uchazečů. Systém od počátku provázejí problémy. Měl být spuštěn prvního února, ale kvůli problémům s přílohami byl start odložen a začal fungovat až o den a půl později. K tomu se ředitelé škol potýkají s problémy se zdvojenými přihláškami.

Od večerních hodin 2. února do neděle 11. února bylo přes DiPSy podáno 53 tisíc přihlášek. „Nově jsme do systému přidali přehled již podaných elektronických přihlášek, který poskytuje uživatelům přehled podstatných údajů o podaných přihláškách,“ uvedl ředitel Centra pro zjišťování výsledků vzdělávání (Cermat) Miroslav Krejčí. Přihlášky je možné podávat do 20. února.

Do systému byla přidána nová funkcionalita umožňující uživatelům sledovat již podané přihlášky a případně je stáhnout zpět. „Duplicitní přihlášky, tedy ty, které byly absolutně totožné, jsme systémově sloučili do jediné, což usnadňuje proces jak z pohledu ředitelů, tak z pohledu rodičů a zároveň zvyšuje efektivitu systému, zároveň již drtivá většina rodičů vzala zpět vícenásobně podané různé přihlášky,“ vysvětlil Krejčí.

Autor: Šimon Mitro

Související

notebook studenti
Domácí Školství

Počet počítačů na školách se během pěti let zdvojnásobil

učitel
Domácí Školství

Ministerstvo školství schválilo nová pravidla pro přípravu učitelů

pexels-photo-13030035
Domácí

Bek chce zahrnout problematiku LGBTQ+ do osnov. Jiným politikům se to nelíbí

střední škola
Domácí Školství

Jednotnou přijímací zkoušku na střední školy bude skládat 121 tisíc žáků