Elektromobily netáhnou. Volkswagen omezí výrobu a propustí zaměstnance

Německá vláda ukončila dotace na prodej firemních elektromobilů a mezi lidmi o ně velký zájem není. Volkswagen proto omezuje jejich výrobu.

F67i837XcAASitq

Cupra Born, vůz o který velký zájem není.
Zdroj: X

  • Cupra Born, vůz o který velký zájem není.
  • Zdroj: X

Vysoká pořizovací cena, rostoucí výdaje na energie a také strach o nabíjení a dojezdovou vzdálenost, to jsou aspekty, proč prodej elektromobilů zůstává v Evropě dalece za očekáváním. Na vlastní kůži to poznal i německý koncert Volkswagen, který oznámil, že začátkem října utlumí či dokonce pozastaví výrobu svých dvou vlajkových lodí na poli elektromobility, vozů Cupra Born a ID.3, v závodě ve Cvikově. Informovalo o tom tiskové oddělení společnosti.

Výroba by se znovu měla nastartovat v druhé polovině října, ovšem není jasné, za jakých podmínek. O tom nyní vedení koncernu jedná s odbory. Automobilka totiž zároveň oznámila, že neprodlouží smlouvu pro 269 zaměstnanců, kteří ve Volkswagenu pracovali na omezenou dobu.

Situaci na trhu s elektromobily určitě nepomohl ani krok německé vlády, která tento měsíc ukončila dotace na elektromobily ve firemních vozových parcích.

Autor: Jan Skala

Související

Tesla
Ekonomika Elektromobily

Tesla je nejoblíbenější značkou elektromobilů v Česku

elektrická dodávka
Ekonomika Elektromobily

Evropská hlavní města připravují bezemisní zóny. Klíčem jsou elektrické dodávky

Polizei_VW-Touran_03
Krimi

Německá učitelka se rozhodla vzdělávat migranty. Pak jí jeden z nich zabil

bydlení
Zahraniční Bydlení

Mladí Evropané čelí problémům s bydlením kvůli rostoucím nákladům