neděle 8. září 2024

Egypťan v rekordním čase navštívil všechny divy světa

Egypťan během necelých sedmi dní navštívil všech nových sedm divů světa. Zapsal se do Guinnessovy knihy rekordů.

Egypťan Magdy Eissa viděl všech sedm nových divů světa v rekordním čase.

Egypťan Magdy Eissa viděl všech sedm nových divů světa v rekordním čase.
Zdroj: guinnessworldrecords.com

  • Egypťan Magdy Eissa viděl všech sedm nových divů světa v rekordním čase.
  • Zdroj: guinnessworldrecords.com

Egyptský cestovatel Magdy Eissa (45) dosáhl světového rekordu v nejrychlejší návštěvě nových sedmi divů světa. Svou cestou, která trvala 6 dní 11 hodin a 52 minut, překonal o čtyři hodiny dřívějšího rekordmana, Jamie McDonalda z Anglie. Podle pravidel Guinnessovy knihy rekordů může být k tomuto rekordu použita pouze veřejná doprava.

Magdy začal svou cestu u Velké čínské zdi, následoval Tádž Mahal v Indii, starobylé město Petra v Jordánsku, Koloseum v Římě, socha Krista Spasitele v Brazílii, Machu Picchu v Peru a nakonec starobylé mayské město Chichén Itzá v Mexiku.

Magdy označil plánování trasy za „monumentální“ úkol, který mu zabral téměř jeden a půl roku. Musel se navigovat skrze komplexní síť letů, vlaků, autobusů, metra a pěší chůze mezi jednotlivými divy světa a dopravními uzly. „Jedno narušení plánu mohlo zničit celý itinerář a znamenat návrat domů bez rekordu,“ vysvětlil.

Každý úsek cesty vyžadoval pečlivý výzkum tranzitních časů, nejlepší možnosti veřejné dopravy, čekací doby na imigračních úřadech, přestupy a spojení do další destinace. Některé úseky byly jednodušší, jako noční let z Evropy do Ria de Janeira, ale dosažení Machu Picchu bylo výzvou, trvalo více než den a zahrnovalo několik druhů veřejné dopravy a hodně chůze.

Magdyho pouť nebyla bez chybičky. Jednou zaspal a zmeškal autobus do Petry, ale díky jinému spoji nakonec jeho zpoždění nenarušilo plán. Také téměř nestihl svůj let z Peru do Mexika, ale personál aerolinek znovu otevřel přepážku poté, co Magdy vysvětlil, že se pokouší překonat světový rekord.

Největší problémy nakonec Magdy zažil až po dokončení svého rekordu. Kvůli zrušeným letům mu trvalo dva dny, než se dostal zpět do Káhiry. „Cestování by mělo být součástí života každého člověka. Otevírá mysl, rozšiřuje obzory a umožňuje poznávat nové kultury, myšlenky a způsoby života,“ uzavřel Magdy.

Autor: Šimon Mitro

Související

6939358193_3c0c7eb0cc_c
Cestování

Nový Zéland téměř trojnásobně zvyšuje vstupní poplatek pro turisty

Cristiano Ronaldo ve videu na svém youtubovém kanálu UR · Cristiano
Zahraniční Zajímavosti

Cristiano Ronaldo přidal další světový rekord do své sbírky. Kraluje YouTube

dinosaurus
Zahraniční Zajímavosti

Objev dinosauřích stop spojuje Afriku a Jižní Ameriku před miliony let

blesky
Ostatní Věda

Čeští vědci odhalili tajemství hvízdavých rádiových vln z blesků